• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Orman ve Su İşleri Bakanlığı dereleri ıslah ediyor

Yeniakit Publisher
2017-05-18 11:46:25 -
Orman ve Su İşleri Bakanlığı dereleri ıslah ediyor

Türkiye’nin dört bir yanını baraj, gölet ve içme suyu tesisleriyle donatan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, insanları ve toprağı korumak için estetik dere ıslah çalışmalarını sürdürüyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından hem zirai arazileri korumak hem de vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak gayesiyle gerçekleştirilen dere ıslah çalışmalarında estetiğe büyük önem verildiğine dikkat çekilerek, Bakan Veysel Eroğlu’nun talimatıyla estetiğe, emniyete ve ekonomik olmasına ehemmiyet verilen dere ıslahlarının en büyük örneğinin Solaklı Vadisi’nde kendini gösterdiği ifade edildi.

Peyzaj çalışmaları ile insanların hoş vakit geçirebileceği mesire alanları oluşturuluyor

Türkiye’de ilk olarak Trabzon ilinin Of ilçesi "Solaklı Vadisi Taşkın Kontrol, Rekreasyon ve Rehabilitasyon Projesi” ile başlanan estetik dere ıslah çalışmalarının Trabzon Solaklı Vadisi 2. Kısım, Giresun Aksu Vadisi ve Rize İyidere’de sürdürüldüğü belirtilerek, bu tür projelerle derelerin taşkın zararına karşı ıslah edilirken yapılan peyzaj çalışmaları ile de insanların hoş vakit geçirebileceği mesire alanlarının oluşturulduğu kaydedildi.

Değirmendere Vadisi, Yağlıdere Vadisi, Şebinkarahisar Kelkit Çayı ve Harşit Çayı Vadisi’nde de planlama ve proje çalışmalarını tamamlayan Bakanlığın, buralarda da ıslah çalışmalarına kısa sürede başlayacağı bildirildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Estetiğe büyük önem veriliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, dere ıslah faaliyetlerinde en çok estetiğe önem verdiklerini belirterek şöyle konuştu:

“Dere ıslahları için bütün bölge müdürlerimize estetiğe, ehemmiyete ve ekonomik olmasına dikkat etmeleri talimatını verdim. İlk olarak Solaklı Vadisi’nde gerçekleştirdiğimiz ıslah çalışması bütün vatandaşlarımız tarafından büyük bir beğeni ile karşılandı. Bundan sonra da yapacağımız ıslah çalışmalarında estetiğe gereken önemi vererek vatandaşlarımıza yeni mesire alanları oluşturacağız.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23