• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Onların acısı iki kat daha fazla

Yeniakit Publisher
2017-05-12 10:08:23 -
Onların acısı iki kat daha fazla

Soma faciasının üzerinden geçen 3 yıla rağmen, yüreklerdeki acı hala ilk günkü gibi yaşanıyor.

Hayatları boyunca birbirlerinden ayrılmayan ölümleri dahi el ele olan tek yumurta ikizleri İsmail ve Süleyman Çata kardeşlerin evlerindeki acı hala taze. Facianın 3. yıl dönümünde kapılarını İHA’ya açan Çata ailesi acı dolu geçen 3 yılı anlattı.

Baba ve amcaya duydu dolu mektup

Maden faciasında yetim kalan 432 çocuktan sadece biri olan 7 yaşındaki Ahmet, daha 4 yaşındayken o faciada kaybettiği babası Süleyman Çata ve amcasına duygu dolu mektup yazarak yürekleri bir kez daha yaktı. Soma Gazi İlkokulu 1. sınıfta eğitim gören ve hafta sonlarını Soma’nın Bayat Mahallesi’nde dedesi ve babaannesinin yanında geçiren Ahmet, mektubuna ’Sevgili Babam’ diyerek başlayarak, ’Siz öldükten sonraları çok üzüldüm. Baba, amca sizi çok seviyorum. Senin bir daha gelmeyeceğini biliyorum sevgili babam’ diye bitiriyor. Babası Süleyman, annesi Mürşide, dedesi Ahmet ve babaannesi Sevim Çata’yı da mektubunda resmeden Ahmet, babası ve amcasını çok özlediğini söyledi.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Torununa hem baba hem de dedelik yapıyor

Kendisiyle aynı adı taşıyan torunu Ahmet’e hem babalık hem de dedelik yapan Ahmet Çata, oğlunun acısını 3 yıl değil ölene kadar unutamayacağını belirterek onun emaneti torununa büyük sevgi gösteriyor.

Sünnetleri, düğünleri, çalışmaları birlikte oldu, el ele ölüme gittiler

Maden faciasında ikizleri İsmail ve Süleyman’ı kaybeden anne Sevim Çata, "Acımız hala ilk günkü gibi taptaze. Her zaman ağlıyoruz, özlüyoruz. Üzülmediğimiz, ağlamadığımız gün yok. Gitgide özlemimiz daha da artıyor. Ama oradan dönüş yok artık. 3 yıl geçmesine rağmen mahkemeleri hala sürüyor. Sürekli ileri tarihlere atılıyor. Bilmiyorum kimin suçu varsa çeksin. İsmail ve Süleyman hiç ayrılmadılar. Sünnetleri, askerlikleri, düğünleri birlikte oldu, hiç ayrılmadılar, ölüm bile onları ayıramadı. Arkadaşları maden ocağında cenazelerini dahi yan yana bulmuşlar. Çocuklarına doyamadan gittiler. Tütüncülük yapıyorduk madene gireceğiz dediler, girdiler 11 yıl çalıştılar. Emekli olmalarına 1,5 yıl vardı. Ömürleri bu kadarmış, Allah’ım çocuklarına ömür versin" dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23