• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Oniomania - Alışveriş yapma hastalığı yaygınlaşıyor

Yeniakit Publisher
2019-07-27 14:45:00 - 2019-07-27 14:43:32
Oniomania - Alışveriş yapma hastalığı yaygınlaşıyor

Oniamania nedir? Daha önce belkide duymadığınız bu hastalığı yaşıyor olabilirsiniz. Belli duyguların yerini dolduramıyor ve çözümler arıyorsanız, haberimize göz atmalısınız!

Değişen çağ ile birlikte, hastalıklar da yeni boyutlar kazanıyor. Son dönemin popüler hastalığı: Oniomania

Oniomania; para harcama ve bir şeylere sahip olma isteğinin artması, dürtülerin bozmasıyla oluşuyor. Bu dürtü hazla birleşiyor ve o mutluluk giderek insanın içinde yer ediniyor. Buna genel anlamda, davranış bozuluğu da denebilir.

Kişi, gerekli ya da gereksiz farketmeksizin, sadece ''benim'' duygusu ve isteğini doyurmaya ve mutlu olmaya çalışır. Sebebi ise; yaşadığı sorunlar, doyumsuzluklar ve gerilimlerdir. Bu duyguları bastırmak için yeni bir duyguya yönelmek isterler. 

Psikologlarlar; çocuklukların değersiz ve sevgisiz büyüdüklerinde, bu hastalığa yakalanma risklerinin arttığını açıkladı. Dışlanan ve duygu eksikliği ile büyüyen kişilerin bu hastalığa yakalanmaları, diğer insanlara göre 3,5 kat fazla olduğu belirtiliyor.

Sonuç olarak; bir duyguyu tatmin edemeyince, yerini başka bir duyguyla doldurmaya çalışan kişiler türüyor. Bu hastalık sadece bir yönelim. Duygularını tatmin edemeyen kişilerin başka yönlere çekilmesi daha kolay oluyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sevgisiz kalan bedenlerin, sonradan çok büyük sorunlarla yaşamlarına devam ettikleri aşikar. Birçok duyguyu yerinde ve zamanında yaşamak gerekir. Bu nedenle kişilere ve haklarına saygı göstermeli, çocuk büyütürken sorun oluşturabilecek her konuyu iyi ölçüp biçmelisiniz.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23