• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sinan Oğan: MHP'yi reform etmemiz lazım

Yeniakit Publisher
2016-04-03 23:24:00 -
Sinan Oğan: MHP'yi reform etmemiz lazım

Eski MHP Milletvekili Oğan, MHP'nin yeniden reform edilmesi gerektiğini, bunun için de derslerine çalıştıklarını söyledi.

Eski MHP Milletvekili Sinan Oğan, MHP'nin dinamik, demokratik, güçlü bir yapılanmaya ihtiyacı olduğunu belirterek, "MHP’yi yeniden reform etmemiz lazım. Bunun için dersimize çalıştık, bunun için projelerimiz var" dedi.

Oğan, MHP Genel Merkezi tarafından görevden alınan MHP Çorum il teşkilatının eski yöneticileri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlarla kentteki bir otelde bir araya geldi.

MHP'nin iktidar olmaması için hiçbir sebep olmadığını ve 7 Haziran'daki seçimlerde verilen fırsatı değerlendiremediğini vurgulayan Oğan, MHP teşkilatının tabanla bağlantısı olmadığını söyledi.

Partide, bütün tabanı içine alacak bir danışma meclisi kurulması gerektiğini dile getiren Oğan, "İçerisinde il başkanlarının, ilçe başkanlarının, kadın kolları başkanlarının, ocak başkanlarının, belediye başkanlarının, encümen üyelerinin, muhtarların ve MHP’ye hizmet etmiş birçok kişinin olduğu bir oluşum olacak. Bu oluşuma, önemli bir konu olduğunda örneğin, cep telefonu mesajı ile 'ey taban koalisyon mu istiyorsun, erken seçim mi istiyorsun?’ diye soracağız" ifadelerini kullandı.

MHP'nin, kendini iktidara hazır görmediğini vurgulayan Oğan, "Oysa başbuğumuzun ilk yıllardan beri hazırladığı kadrolarıyla MHP iktidara gelmeye her an hazırdır. Yeter ki biz toplumun karşısına çıkalım. Biz bu ülkeyi yönetebiliriz. Bunun için yeterli kadrolarımız olduğunu, bunu yönetebilecek Türk milliyetçilerinin cesur liderleri olduğunu vatandaşlara gösterelim" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ülkücü hareketin önündeki en büyük engelin genel merkez olduğunu ifade eden Oğan, şunları kaydetti:

"Biz yıllardır ne diyoruz? 'Ülkücü hareket engellenemez' diyoruz. Maalesef ki bugün şaha kalkmaya hazır ülkücü hareketin önünde bir tek engel var, o da koltuğuna yapışıp kalmış genel merkez yönetimidir. MHP Genel Merkezi bu kongreyi yaptırmamak için bir görüşe başvurmuş. Bu bazı hukukçuların görüşüne başvurmuş. Yüksek ücretler ödeyerek, bu mahkemenin neden bu davayı reddetmesi gerektiğini anlatmaya çalışmış. Peki bu görüşü kimden almış? Patrikhanenin avukatlarına gitmiş ve patrikhanenin avukatlarından yardım dilenmek zorunda kalmıştır. Buradan söylüyorum, değil patrikhane avukatlarına gitseniz, Roma'dan, Vatikan'dan, Papa'dan dahi yardım alsanız ülkücü hareketi engelleyemezsiniz. Artık ülkücü hareket iktidar olmak istiyor."

Konuşmasında hükümetin politikalarını da eleştiren Oğan, MHP'nin iktidara gelmesiyle yeni bir Türkiye inşa edeceklerini öne sürdü.

Programdan önce Sungurlu Belediyesini de ziyaret eden Oğan, belediye önünde vatandaşlara hitap etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23