• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

O isim açıkladı! Afrin'deki kayıpların...

Yeniakit Publisher
2018-03-14 17:11:00 -
O isim açıkladı! Afrin'deki kayıpların...

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nda terör örgütü YPG/PKK'nın bilinenden çok daha fazla kaybı olduğunu yazdı.

Afrin'e 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda bugün 54. güne girildi. Harekatta şu ana kadar 3444 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, terör örgütü PYD/PKK'nın Zeytin Dalı Harekatı'nda aslında bilinenden çok daha fazla kaybının olduğunu kaleme aldı. Ağar terör örgütünün bu kaybının nedenini ise "yanlış doktrin" olarak açıkladı.

"MÜCADELENİN İÇİNDEN GELMİŞ BİRİ OLARAK..."

Harekatla ilgili olarak açıklanan, etkisiz hale getirilen terörist sayılarını abartılı bulanlarla karşılaştığını ifade eden Ağar, "Oysa mücadelenin içinden gelmiş biri olarak; 'TSK’nın bu konuda nasıl hassas davrandığını, nasıl büyük bir titizlikle veri ürettiğini' çok iyi biliyorum" ifadelerini kullandı.

"VERİLER, BÜYÜK OLASILIKLA GERÇEK RAKAMIN ÇOK ALTINDA"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

TSK'nın paylaştığı verilerin büyük olasılıkla gerçek rakamın çok altında olduğunun altını çizen Ağar, TSK'nın sadece birebir tespit ettiği ve delillendirdiği terörist rakamlarını kamuoyuna açıkladığını söyleyerek şöyle yazdı:

"Yani aslında ‘Diğer parametrelerle birlikte değerlendirildiğinde’ terör örgütü YPG/PKK’nın Zeytin Dalı Harekatı'ndaki kaybı: Bilinenden çok fazla"

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23