• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Nevin Halıcı mutfak eşyaları sergileniyor

Yeniakit Publisher
2017-09-30 11:51:00 -
Nevin Halıcı mutfak eşyaları sergileniyor

Ateşbâz-ı Velî Aşçı Dede Mutfak Kültürü Günleri, farklı etkinliklerle sürüyor.

Konya kültürüne önemli katkıları olan Nevin Halıcı Özel Mutfak Eşyaları Sergisi’nin açılışı Meram Belediyesi Şehrin Tasarım Atölyesi’nde düzenlenen törenle yapıldı.

Şehrin Tasarım Atölyesinde düzenlenen Nevin Halıcı Özel Mutfak Eşyaları Sergisi açılışına Meram Kaymakamı Resul Çelik, Elazığ Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, Eskişehir Mihilgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Tosunoğlu, Nevin Halıcı, Ateşbâz-ı Veli Aşçı Dede Mutfak Kültürü Etkinlikleri kapsamında şehrimize gelen çok sayıda davetli katıldı.

“4 AYRI BÖLGEDEN DERLEDİM”

Konya kültürüne çok önemli katkıları olan Nevin Halıcı, “Bunlar, yıllarca yemek hocalığım esnasında biriktirdiğim şeylerdir. Türkiye’nin dört bölgesinde yöresel yemekleri derledim. 1970 yılından itibaren Karadeniz, Güneydoğu, Ege ve Akdeniz bölgelerinden derlediğim bakırlar. Bununla birlikte gördüğüm diğer mutfak eşyalarını da derledim. Burası mutfak bölümü. Diğer bölümde de annemin sandık eşyalarını sergiliyoruz” dedi.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

BAŞKAN TORU’DAN TEŞEKKÜR

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da, “Konya kültürümüzün yaşatılması, ecdadımızın bize bıraktığı emanetlerin gelecek nesillere aktarılması anlamında Nevin Halıcı Hanımefendi’nin çok büyük katkısı oldu. Gerek mutfak kültürü anlamında gerekse Şehrin Tasarım Atölyesi olarak ‘Safran Sarısı Sandık Lekesi’ isimli sergi olarak. Bu projeye ilk olarak onun sandığını açarak başladık. Hem sandığındaki çeyiz eşyalarını hem de mutfak kültürü olarak gelecek nesillere ışık tutacak tüm mutfak malzemelerini belediyemize bağışlamış oldu. Bu katkılarından dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz. Yüreğine, gönlüne ve zihnine sağlık diyorum. İnşallah nice yıllar boyunca şehrimize hizmet üretmeye devam eder” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra serginin açılışı yapıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23