• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Narkotikte yeni dönem! Renklere ayıracaklar

Yeniakit Publisher
2018-06-26 12:43:00 -
Narkotikte yeni dönem! Renklere ayıracaklar

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Seydioğulları, uyuşturucu suçlularının da teröristler gibi renk gruplarına ayrılacağını açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanı İbrahim Hakkı Seydioğulları, uyuşturucu suçlularının da aranan teröristler uygulamasında olduğu renk kategorilerine ayrılacağını belirterek, "Ülkede ve uluslararası bağlantılı olarak uyuşturucu ticaretini organizasyon düzeyinde gerçekleştirmeye çalışan bizim tespit ettiğimiz 30'un üzerinde aile var. Bunları sürekli takip ediyoruz. Bunların renklendirmeleri de stabil değil. Kırmızı, mavi, yeşil gibi renkler sabit kalmıyor." dedi.

Seydioğulları, 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Türk polisinin uyuşturucuyla mücadele konusunda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Seydioğulları, sentetik uyuşturucu tehdidine dikkati çekti.

Her uyuşturucunun zehir olduğunu ifade eden Seydioğulları, sentetik uyuşturucuların bir kere kullanılması durumunda dahi ölümle sonuçlanma olasılığının yüksek olduğunu vurguladı.

Bitkisel ürünlere emdirilerek elde edilen bonzainin bitkisel değil, tamamen sentetik bir uyuşturucu olduğu uyarısında bulunan Seydioğulları, "Türkiye'de 2016'da uyuşturucudan kaynaklı ölümlerin yarıya yakını sentetik uyuşturucu sebebiyle gerçekleşti. Azımsanamayacak miktarda da çoklu madde kullanımından ölümler gerçekleşiyor." dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE 'SOKAK BAZINDA MUHBİR' UYGULAMASI

Uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında hayata geçirilmesi hedeflenen "sokak bazında muhbir" uygulaması hakkında bilgi veren Seydioğulları, uyuşturucu yakalamalarında ikramiye ödemelerinin 1932'den beri miktara göre belirlendiğini hatırlattı.

Seydioğulları, ikramiyelerin yine miktara veya dosya başına olacak şekilde verilmesini istediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Bunun sebebi, sokak mücadelesinin ivmesini ve burada çalışan arkadaşlarımızın motivasyonunu artırabilmek. Muhbirsiz, ihbar eden olmadan bu işleri yapmak çok mümkün değil. Şu an zaten bunu sağlıyoruz. Bunu biraz daha kurumsal ve motive edici hale getirebilmek adına sokak organizasyonlarıyla ilgili bize bilgi getiren kişilere de ikramiye ödenmesine ilişkin bir girişimimiz var. O da taslak aşamasında. Şu anda görüşmeler devam ediyor. İnşallah önümüzdeki dönemde bunu da çıkartırız diye düşünüyorum. Muhbir sayısında bir artış bekliyoruz."

NARKOTİK SUÇLULARI RENK KATEGORİLERİNE AYRILACAK

Seydioğulları, narkotik suçlarına karışanların da terör suçunda olduğu gibi renk kategorilerine ayrılması konusuyla ilgili uyuşturucu bağlantılı ailelere ilişkin ise şu açıklamayı yaptı:

"Ülkede ve uluslararası bağlantılı olarak uyuşturucu ticaretini organizasyon düzeyinde gerçekleştirmeye çalışan bizim tespit ettiğimiz 30'un üzerinde aile var. Bunları sürekli takip ediyoruz. Bunların renklendirmeleri de stabil değil. Kırmızı, mavi, yeşil gibi renkler sabit kalmıyor. Projeli çalışmalar devam ettikçe, organizasyonlar deşifre edildikçe tabii ki bu renkler değişebiliyor. Örgütsel faaliyetleri arttıkça renklerin yerleri değişiyor. Bu ailelerle ilgili planlı operasyonlarımız sürekli devam ediyor. Yurt dışı bağlantılı olanların da ülkelerle işbirliği doğrultusunda takipleri devam etmekte."

''ABRUPA ÜLKELERİNİN SAMİMİYETSİZLİĞİNİ GÖRÜYORUZ''

Uyuşturucuların kimyasal süreçten geçerek üretildiğine işaret eden Seydioğulları, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada Avrupa ülkelerinin biraz samimiyetsizliğini görüyoruz. Çok fazla uyuşturucu üretiminde kullanılan ara kimyasalları denetim altına almıyorlar, almak istemiyorlar. Bu konuda girişimlerimiz Avrupa'da ilgili kuruluşlar düzeyinde devam etmekte. Biz bunu sürekli de dile getiriyoruz. Mesela eroin maddesinin olmazsa olmazı bir ara kimyasalın tamamıyla Avrupa'da üretimi. O olmazsa eroin de olmayacak. O kontrol altına alınabilse eroin üretimi de ciddi anlamda kontrol altına alınacak. Sentetik uyuşturucularda da öyle. Suriye'de üretilmek için ham maddesi tamamıyla Avrupa'dan geliyor. Ecstasy, captagon denilen uyuşturucu hapların üretimi de tamamıyla Hollanda, Belçika, Çekya, o bölgelerde. Kendileri de bunu kabul ediyor ama buna müdahale konusunda çok samimi değiller."

Seydioğulları, 2016'da yakalanan ecstasy hap miktarının, 28 Avrupa Birliği ülkesi ve Norveç'te yakalanan miktardan fazla olduğuna da işaret ederek, "Hem doğudan gelen uyuşturucunun batıya geçişi hem de batıdan gelen uyuşturucunun Türkiye ve doğuya aktarılmasında bir pozisyonumuz var. Biz polis olarak bunu men edebilmek adına elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz." dedi.

Uyuşturucuyla mücadele konusunda Türk polisinin yetkinliğinin dünya kamuoyu tarafından bilindiğini vurgulayan Seydioğulları, bu kapsamda yabancı ülke teşkilatlarına eğitim verildiğini sözlerine ekledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23