• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Müslüman halklara sesleniyorum

Yeniakit Publisher
2020-03-03 16:04:00 -
Müslüman halklara sesleniyorum

Gazetemiz okurlarından Ali Lale, "Müslüman Halklara Sesleniyorum" başlıklı yazısını bizimle paylaştı.

Bugün Ortadoğu’da Müslüman kanı akmaktadır. Ortadoğu’da bu kargaşayı tarih boyunca kimler meydana getirmiştir. Bu kanın akmasına kimler sebep olmuştur. Kimin kanı akmaktadır? Niçin akmaktadır? Geçmişten bugüne kadar bu soruların cevabı vardır. Ama İslam’dan uzaklaştığımız için ferasetimiz de kapanmıştır. Bu yüzden Müslüman halklara karşı düzenlenen bu tuzak ve oyunlara rahatlıkla yutuyorlar.

 Dünün devamı olan; bugün Suriye’yi ele alalım. Suriye neden bu duruma geldi.  Suriye İsrail’in istediği bir Ülke olmadığı için kendi isteğine göre orada bir devlet yanı küçük İsrail’i tesis etmek istedi. Türkiye İsrail’in bu isteği oluşmaması için Esed’e bazı önerilerde bulundu. Ama Suriye Türkiye’nin önerilerini dikkate almadı. Türkiye’nin çekincesi sınırda savaş olursa doğrudan kendisinin etkileneceğini çok iyi biliyordu. Suriye’de iç kavganın olmaması için Türkiye’nin gösterdiği tüm çabalar sonuç vermedi. Türkiye’nin başında beri söylediği gibi Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olduğunu ifade etti ve ediyor.

Ancak Suriye’de 8 yıl önce iç çatışmaların yaşamasıyla Türkiye’ye mülteci akını başladı. Türkiye; bu Suriye vatandaşlarını diğer Ülkelerin yaptığı gibi ölüme terk etmedi. Medinelilerin, Mekkeli Müslümanlara gösterdiği duyarlığı gösterdi. Barınma, gıda ve giyim ve eğitim çağına gelmiş çocuklarına eğitim imkânı oluşturarak, eğitim vermeyi sağladı ve devam etmektedir. Suriyelilere birçok imkân sağladı. Yaşamını sürdürülebilecek bir duruma getirildi.

Türkiye'ye katkı sunan yok

Peki; bütün Ortadoğu’daki Müslüman halklara soruyorum. Ortadoğu’daki Müslüman ülkeyiz deyip de Türkiye’nin yaptığının binde birini yapan var mı? Bu konuda Türkiye’ye katkı sunan var mı? Yok. Ben bunları niye söylüyorum? Ortadoğu’daki Müslüman Halkların kukla yöneticilerin algı operasyonlarına kulak asmadan doğruyu bulmalarını ve sesini ve faaliyetlerini doğru yönde harekete geçirmelerini istiyorum. Türkiye’nin göstermiş olduğu insani ve İslami duyarlığından dolayı her şeyiyle Türkiye’nin yanında olmaları gerekir.

Türkiye’nin bugün Suriye davası diye bir davası yoktur. Çünkü Türkiye’nin gözü Suriye’nin petrolünde değildir. Sıcak denize inmek için bir hedefi ve emeli yoktur. Zaten kıyı sahası sıcak denizlerdir. Buna emeli olanlara bir baksınlar.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Türkiye aslında bugüne kadar Suriye’nin menfaati için mücadele verdi. ABD kendi jandarmalığını yapacak bir Devlet kurmak istedi. Nerede? Suriye’nin topraklarından, kim engel oldu? Türkiye. Bugüne kadar, Nato neden Türkiye’yi destekliyor ve Türkiye müttefikimizdir diyordu? Çünkü onlar; Rusya’nın Ortadoğu’daki yayılma politikasını ve emellerini biliyordu. Onun için Türkiye destek veriyorlardı. Türkiye Müslüman Suriye halkı için her iki süper güce karşı politika üretti ve mücadele verdi. 

Ancak her iki süper gücün Suriye’yi paylaşmasına karşı çıkan Türkiye olması nedeniyle; Suriye yüzünden her iki güç de Türkiye’yi kendisine tehdit olarak gördü. Bugün ABD Suriye’nin petrol üretiminin %70’ni hortumluyor.

Rusya da yüzlerce yıllık sıcak denize inme hayalini gerçekleştirmek için, petrol ve sıcak denize inme güzergâhına kondu.

Türkiye’nin mücadelesi neydi? Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olduğunu Suriye’de bir barış sağlayarak, kendisine mülteci olarak sığınan Suriyelilerin kendi memleketlerine dönüşünü güvence altına alacak siyasi bir barışı gerçekleştirmektir. Türkiye’nin varıyla, yoğuyla yaptığı mücadele buydu. Bunu görmediniz mi? Bunu göremezsiniz Thomas Edward Lawrence gibi bir ajan tüm Müslüman Arapların kandırılmasına yetiyor. Yoksa Türkiye’nin bu haklı mücadelesinin yanında yer almalıydı ve görmeliydiniz.

Müslüman ülkelerin başında bulunan kuklalar ne yaptılar. Bu duruma sessiz bile kalmadılar tam tersine, Suriye halkının cellatlarına destek verdiler. Bu nasıl Müslümanlık bu nasıl beyin tutulmasıdır.

İran’ın zor günlerinde, Türkiye hep yanındaydı. Tüm süper güçlere rağmen ambargoyu deldirerek İran’a insanı yardımı yapmadı mı? Ülkesinin menfaatine ters düşmesine rağmen İran ne yaptı. Suriye’de Libya’da katillerle kol kola Türkiye’nin karşısında zalimlerin ve katillerin yanında yer aldı.

Türkiye inşallah bu badireden de çıkacaktır. Mültecilere tüm Avrupa kapılarını açacak, Süper güçlere karşı onların silahlarıyla silahlanacak ve içerde birlik sağlayarak 7 düvele karşı kendisini koruyacak güçtedir. Suriye’de Süper güçleri karşı karşıya getirecek politikalara ağırlık vermek şartıyla bu sefer Türkiye onların çatışmalarına seyirci kalmalıdır. Neden olmasın, Devlet aklı buna yeterlidir.

Türkiye tüm Müslüman halklara ve mazlumlara karşı görevini yapmıştır. Kaldıramayacağı yükü Allah bize yüklememiştir. Allah’a yönelelim O’nun yardımı bize yeterdir. Fil ordusunu yok eden Rabbim, bu katilleri de çaresiz bırakacaktır. İnşallah.
Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23