• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mursi için Ankara'da gıyabi cenaze namazı

Yeniakit Publisher
2019-06-18 13:25:00 - 2019-06-18 13:47:15
Mursi için Ankara'da gıyabi cenaze namazı

Ankara'da, hayatını kaybeden Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi adına gıyabi cenaze namazı kılındı.

Şehadete ulaşan Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Ankara Hacı Bayram Veli Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Mısır firavunu darbeci Sisi'nin zindanda ölüme terk ettiği, Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi dün ikindi vakti hayatını kaybetti.

İslam beldelerinde derin üzüntü

Mursi'nin şehadeti tüm İslam beldelerinde derin üzüntüye sebep olurken, tüm dünyada Mursi adına gıyabi cenaze namazı kılındı.

Darbeci Sisi'ye karşı Mısır'daki mazlumların sesi olan Türkiye'de de gıyabi cenaze namazları kılınırken, Ankara Hacı Bayram Veli Camii'nde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş imamlığında gıyabi cenaze namazı kılındı.

"Allah, Mursi'ye şerefli bir ölüm nasip etti"

Devlet erkanının ve yüzlerce vatandaşın katıldığı gıyabi cenaze namazı sonrasında Meclis Başkanı Mustafa Şentop kısa bir konuşma yaptı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Ölüm haktır" diyerek konuşmasına başlayan Şentop, "Şerefli bir hayat sürenler şerefli bir şekilde ölüyorlar. Cenab-ı Hakk, Mursi'ye şerefli bir ölüm nasip etmiştir." dedi.

Mursi'nin hukuk yoluyla başa geçtiğini anlatan Şentop, onun bir darbe yoluyla indirildiğini belirtti. "İslam dünyasının ve Mısır'ın başı sağolsun" diyerek açıklamasına devam eden Mustafa Şentop, "Biz Türkiye'deki vatandaşlar olarak Mursi'ye karşı görevimizi yerine getirdik, dualarımızı yapıyoruz, şehadetimizi ortaya koyduk. İnşallah Mısır halkı da en kısa zamanda bu zulümden kurtulur ve Mısır halkının iradesiyle meşruiyete sahip bir yönetim, Mısır halkının hukukunu ve menfaatini gözeten bir yönetim orda da hakim olur." dedi.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23