• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mitinglerde 95 bin polis görev yaptı

Yeniakit Publisher
2017-04-18 11:46:53 -
Mitinglerde 95 bin polis görev yaptı

Halk oylaması sürecinde siyasi liderlerin 81 ilde gerçekleştirdiği 122 miting ve açık hava etkinliğinin güvenliğini sağlamak için 95 bin polis takviye güç olarak görevlendirildi.

Halk oylaması süresince siyasi liderlerin düzenlediği açık hava etkinliklerinde güvenliği sağlamak amacıyla aralarında "Takviye Hazır Kuvvet" ekiplerinin de bulunduğu 95 bin polis, yaklaşık 5 milyon kişiyi tek tek kontrol etti.

AA muhabirinin emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, anayasa değişikliği halk oylaması süresince başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere siyasi parti liderleri, 81 ilde 122 miting ve açık hava toplantısı gerçekleştirdi. Etkinliklerin güvenliği için çevre illerde alınan tedbirlerin haricinde sadece mitinglerde görev yapması amacıyla kurulan 2 bin kişilik Takviye Hazır Kuvvet birliği de görev yaptı.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Özel olarak seçilen Takviye Hazır Kuvvet personeli, başta konvoy güvenliği, miting alanı giriş noktalarında arama, miting alanı içerisinde güvenliği sağlama faaliyetleri olmak üzere mitinglerle ilgili tüm tedbirler için Ankara Elmadağ'da özel bir eğitimden geçirildi. Hazır kuvvet personelinden bazılarının üzerine yerleştirilen seyyar kameralarla çalışmalar "Merkezi Kamera Kontrol Sistemi" ile canlı olarak izlenerek denetlendi.

Siyasi liderlerin halk oylaması sürecinde düzenlenen 122 etkinliğin tamamında güvenliği sağlamak için illerin kendi personelinin yanı sıra Takviye Hazır Kuvvet ile çevre illerden çevik kuvvet, özel harekat, bomba uzmanı ve diğer personelden oluşan 95 bin polis görevlendirildi.

Günübirlik yapılan görevlere katılan takviye kuvvetler ve görev yapan diğer personel, miting ve açık hava etkinliklerine katılan yaklaşık 5 milyon vatandaşı tek tek kontrol ederek, toplantıların güvenli bir şekilde tamamlanmasına katkı sağladı.

Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23