• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mısır’daki İsrail kutlamalarına hangi Mısırlı yetkili katıldı?

Yeniakit Publisher
2018-05-18 23:59:00 -
Mısır’daki İsrail kutlamalarına hangi Mısırlı yetkili katıldı?

İsrail terör devletinin kurulmasının 70. Yıl kutlamaları Kahire’de yapıldı. İsrailli yetkililerin iştirak ettiği bu kutlamalara hangi Mısırlı yetkililer katıldı? İşte isim listesi..

yeniakit.com.tr

Geçtiğimiz hafta İsrail terör devletinin kurulmasının 70. Yılı kutlamaları yapıldı. Bu gün Filistinliler ve Araplarda ise Nakba “Büyük Felaket” olarak biliniyor

Kahire göbeğinde bir otelde yapılan kutlamalara katılanlarıyla ilgili yeni bir isim listesi sızdırıldı.

Halic El-Cedid’e konuşan diplomatik kaynaklara göre Başkent Kahire göbeğinde yapılan kutlamalara milletvekili ve Nessacun El-Şarkiyyun şirketi sahibi Muhammed Ferid Hamis, eski milletvekili ve iş adamı Haşim Talaat Musrafa, eski Mısır Sermaye piyasası kurulu başkanı Hani Serriddin, Avukat Halid Ebu Bekir katıldı.

Kutlamalara katılan ve dikkat çeken bir diğer isim ise iş adamı Alaa Arfe oldu. Yatırım ve danışmanlık şirketi sahibi Alaa, İsrail ile gaz anlaşması yapan şirketin başındaki kişi olarak biliniyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İsrail’in Mısır büyükelçisi David Govrin kutlamalar sırasında, “İsrail-Mısır arasındaki güçlü ilişkilerin ve ortaklığın, bölgedeki çatışmaları ve sorunları çözmek için örnek olması gerekiyor” demişti.

Müslümanların “Büyük Felaket” olarak adlandırdığı bu günde Mısır’ın eski dışişleri bakanı ve büyükelçi Muhammed El-Arabi de bulunuyordu.

Mısırlı gazetecilerden ise İmaduddin Edib ve kardeşi Amro Edib’in de katıldığı kutlamalar büyük tepki toplamıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23