• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mimar Sinan’ın eserlerine turizm rotası çıkarılacak

Yeniakit Publisher
2015-03-20 08:10:42 - 2015-03-20 08:10:42
Mimar Sinan’ın eserlerine turizm rotası çıkarılacak

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, “Yeni Bir Turizm Rotası Olarak Büyük Usta Mimar Sinan Projesi” kapsamında, Mimar Sinan’ın eserlerinin güzergâhının rotasının oluşturulacağını açıkladı. Proje sonunda Mimar Sinan eserlerinin rotası yerli ve yabancı turistlere paket tur olarak sunulacak.

EDİRNE - Mimar Sinan'ın eserlerinin güzergâh olarak belirleneceği yeni bir turizm rotası oluşturulacağı bildirildi. İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu ile İstanbul Rehberler Odası (İRO) işbirliğiyle hayata geçirilen "Yeni Bir Turizm Rotası Olarak Büyük Usta Mimar Sinan Projesi" kapsamında 80 kokartlı rehbere Mimar Sinan ve eserleri hakkında eğitim verildi.

İstanbul Kalkınma Ajansı'nın da destek verdiği proje sonunda oluşturulacak Mimar Sinan eserleri rotası, yerli ve yabancı turiste paket tur olarak sunulacak. Eğitimin son aşaması kapsamında Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camii'ne eğitim gezisi düzenlendi.

EĞİTİMLER VERİLDİ

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında rehberlere Mimar Sinan ve Mimar Sinan eserleri hakkında uzmanlaşma eğitimleri verildiğini, projenin son ayağında alan gezilerine başladıklarını söyledi.

Proje sonunda turizm çeşitliliğine katkı sağlamak amacıyla yapılacak rotanın, İstanbul'dan başlayarak Edirne Selimiye Camii'nde sona ereceğini ifade eden Bilgili, şöyle konuştu:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Eğitim boyunca Mimar Sinan'ın farklı boyutlarının tamamı, sanat tarihçileri, mimarlar, tarihçiler tarafından rehberlere anlatıldı. Çünkü Mimar Sinan'ın dönemini anlamadan Mimar Sinan'ı anlamak doğru değil. Mimar Sinan salt mimar değil. Mimar Sinan çok boyutlu bir kişilik. Sadece cami yapmamış adeta bir imar bakanı gibi çalışmış. Kendi değerlerimizden bir turizm rotası, paketi oluşturmak bize çok cazip geliyor. Bu projenin A'sından Z'sine kadar tüm boyutuyla ilgileniyoruz. Çünkü Mimar Sinan dünyada deha, usta bir insan. Biz de projemizi ustalıkla yapmaya çalışıyoruz. Proje sonunda Mimar Sinan'ın eserlerinden bir turizm rotası oluşturulacak. Bu rota pazarlanan bir kültür turizmi haline getirilecek."

Proje kurulu üyelerinden mimar Dr. Sinan Genim de Türkiye'nin deniz, kum, güneş turizmi ile ören yerlerini büyük ölçüde dünyaya tanıttığını, artık rotalı turizmle turizmin çeşitlenmesi gerektiğini belirtti. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23