• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Milyonlar firari FETÖ’cülere mi gitti?

Yeniakit Publisher
2018-04-06 11:52:00 -
Milyonlar firari FETÖ’cülere mi gitti?

Hacettepe Üniversitesi’ndeki hainlerin Sayıştay denetiminden kurtulabilmek maksadıyla yüz milyonlarca TL tutarındaki üniversite kaynaklarını öncelikle Teknokent’teki şirketlere, bu şirketler üzerinden de FETÖ’ye aktardıkları belirlendi.

SELİM YAZICI/ANKARA

Hacettepe Üniversitesi eski Rektörü Murat Tuncer’in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alınmasının ardından Akit, üniversite kaynaklarının nasıl yağmalandığına ilişkin çok çarpıcı bilgilere ulaştı. Hainlerin Sayıştay denetiminden kurtulabilmek maksadıyla yüz milyonlarca TL tutarındaki üniversite kaynaklarını Bilimsel Araştırma Birimi gibi teknik birimler üzerinden öncelikle Teknokent’teki şirketlere, Devlet İhale Kanunu’na tabi olmayan bu şirketler üzerinden de FETÖ’ye aktardıkları belirlendi. Bu kapsamda üniversite imkanlarıyla yaptırılan binaların kiralarının Teknokent’teki şirketlerin alması gibi skandal işlemlere de imza atıldığı öğrenildi.

ARSALAR DA HACİZ TEHDİDİ ALTINDA!

Üniversitenin Beytepe ve Bilkent semtlerindeki paha biçilemez birçok gayrimenkulünün de, üniversitenin ortağı olduğu şirketler namına FETÖ’cü hainler ve iş birlikçilerince çekilen banka kredileri için teminat gösterildiği ve bu arsaların haczedilme riskinin bulunduğu da vurgulandı. Teknokent’teki şirketlerin içinin boşaltılmasında da, yüksek bedelle sözde teknolojik ürün alımı gibi klasik soygun yöntemlerinin yanı sıra, uluslararası borsalardan hisse alımı gibi yöntemlerin uygulandığı tespit edildi. Hatta bazı şirketlerin Güney Asya ülkelerinde HES proje lisansı alımı gibi yöntemlerle ülkeden para çıkışı gerçekleştirdiği belirlendi.

ALMANYA’DAKİ FETÖ’CÜLERE Mİ AKTARILDI?
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Hacettepe’den kaçırılan paraların götürüldüğü nihai nokta olarak ise Almanya’ya işaret edildi. Eldeki bazı veriler üzerinden hareket eden istihbarat birimlerinin, Hacettepe’den çalınan paraların, terör örgütünün önemli toplanma merkezlerinden olan Almanya’da bulunan firari FETÖ’cülerin ihtiyaçları için bu ülkeye gönderilmiş olabileceği üzerinde durduğu öğrenildi.

Konuya ilişkin kapsamlı bir MASAK raporunun savcılıkta olduğu öğrenilirken, akıl almaz vurgun ve ihanet girişiminin tam boyutlarının ortaya çıkarılabilmesi için uzun soluklu teknik bir çalışmaya ihtiyaç olduğu kaydedildi.

(İşte milyonların aklandığı Teknokent)
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23