• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Milli Görüş cephesinden Mustafa Yeneroğlu’na sert tepki: Bu bir istismardır...

Yeniakit Publisher
2019-11-22 09:51:00 - 2019-11-22 10:02:39
Milli Görüş cephesinden Mustafa Yeneroğlu’na sert tepki: Bu bir istismardır...

Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Milli Gazete'nin manşetlerini eleştirip, batı düşmanı olarak itham eden Mustafa Yeneroğlu'na tepki gösterdi. Kurdaş “bu bir istismardır ve bir şekilde Erbakan Hoca'yı kendisinin dışında tanımlamaya çalışmaktır” dedi.

AK Parti'den istifa eden Mustafa Yeneroğlu, Ahmet Davutoğlu'na yakınlığı ile bilinen Karar Gazetesi yazarları Yıldıray Oğur, Ahmet Taşgetiren ve Elif Çakır'a verdiği röportajda, Milli Gazete'nin manşetlerini eleştirip, "Biz çok farklı bir sosyalizasyon geçirmiştik. Onun çok farkında değillerdi. Antisemitizme karşıydık, genellemeci Batı düşmanlığına itiraz ediyorduk. Kozmopolit bir Avrupa tasavvuruna sahiptik, AB üyeliğini destekliyorduk. Milli Gazete’nin Türkiye’deki manşetlerinin bedelini orada biz Müslüman azınlık olarak ödüyorduk" ifadelerini kullanmıştı.

Kurdaş’tan sert tepki

Bu ifadelerle ilgili konuşan Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Mustafa Yeneroğlu'nun bu sözlerine tepki vererek, Yeneroğlu'nun Milli Görüş camiasını ve Erbakan Hoca'yı zan altında bıraktığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Mustafa Yeneroğlu'nun verdiği bu ropörtajı Avrupa'daki Milli Görüş camiasına gönül vermiş herkese şikayet ediyorum. Ne kadar Avrupa Milli Görüş Teşkilatı'nda bulunmuş geçmişte ve bugün insanımız varsa, Yeneroğlu'nun verdiği bu demeçlere itiraz etmelerini talep ediyorum. Çünkü bu bir istismardır ve bir şekilde Erbakan Hoca'yı kendisinin dışında tanımlamaya çalışmaktır. Erbakan Hoca'nın ve Milli görüş'ün hiçbir zaman batı düşmanlığı olmamıştır. Avrupa düşmanlığı olmamıştır. Aksine, oradaki Türk vatandaşlarımızı, o toplumun öznesi ve o toplumda en güzel şekilde İslamiyetin temsiliyeti için çalışmalarına yardımcı olmaya çalıştı. Kendi varlığı bile belki yok olup gidecekken, Erbakan hocanın bu çalışmalarına bağlıyken tutup da bu cümleleri kurması bir hezeyandır."

Kurdaş'ın tepkisi sonrası Twitter hesabından yeni bir açıklama yapan Yeneroğlu, sözlerinin çarpıtıldığını ileri sürdü.

Mustafa Kurdaş da Yeneroğlu'na şöyle cevap verdi:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Sn. Yeneroğlu. Bu dava konfor ve makam davası değildir. Bedel ödemek ne ayıptır ne de utanılacak bir durumdur. Önemli olan doğruyu yapıp yapmadığımız, hakkı söyleyip söylemediğimiz; görev yaptığımız kurumların ismindeki "MİLLÎ" kelimesi gibi olup olmadığımızdır. Nezaketle kalınız."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ali BULUT

Yeneroglunu falan bilmemde biz almanyada bir milli görüş teşkilatı olarak milli gazeteyi neredeyse 10 yıldır almıyoruz artık, chp nin sözcüsü olan bir gazete olmuştu, chpli kardeşlerine satıyordur herhalde

Holding

Hangi Milli Görüş?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23