• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz'dan 'karne' mesajı

Yeniakit Publisher
2018-06-07 21:14:00 -
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz'dan 'karne' mesajı

Milli Eğitim Bakanı (MEB) İsmet Yılmaz, "Çocuklarımızın başarılarını, sadece karnelerinden, karnedeki notlarından ibaret görmemeli, onları davranış ve tutumlarıyla da değerlendirmeliyiz. Karneler, sadece dönem boyunca yapılan çalışmaların, gösterilen performansın neticesidir, başarının değerlendirilmesinde ise sadece bir araçtır." değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, 2017-2018 eğitim öğretim yılının, yarın sona erecek olması  dolayısıyla mesaj yayımladı.

Eğitimin, milli kültürü yaşatmanın en temel yolu olduğuna işaret eden  Yılmaz, gelecek nesillere binlerce yıllık birikimin, kültürün, tarihin, milli ve  manevi değerlerin, eğitimle aktarılabileceğini belirtti.

Yılmaz, gelişen ve değişen dünyada eğitime yapılan yatırımın, geleceğe  yapıldığını vurgulayarak, "Bu bilinçle evlatlarımızı, teknolojiye yön verebilen,  donanımlı, okuyan, araştıran, sorgulayan güçlü bireyler olarak yetiştirmek için  çalışıyoruz, amacımız; hayata hazır, sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştirmektir."  ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARIMIZIN BAŞARILARINI SADECE KARNELERİNDEN İBARET GÖRMEMELİYİZ"

Öğrencilerin, başarıları kadar iyi bir insan olarak yetişmelerinin  önemini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Çocuklarımızın başarılarını, sadece karnelerinden, karnedeki  notlarından ibaret görmemeli, onları davranış ve tutumlarıyla da  değerlendirmeliyiz. Karneler, sadece dönem boyunca yapılan çalışmaların,  gösterilen performansın neticesidir, başarının değerlendirilmesinde ise sadece  bir araçtır. Unutmamalıyız ki karne, öğrencimizin değerini, şahsiyetini,  kişiliğini ve zeka seviyesini belirleyecek bir gösterge değildir."

Yılmaz, eğitim öğretim yılı boyunca öğrencileri en iyi şekilde  yetiştirmek adına gösterdikleri azim ve gayretleri için öğretmen ve idarecilere  teşekkür ederek, Türkiye'yi güçlü yarınlara taşıyacak yeni nesillerin  yetişmesinde temel gücün, öğretmenler olduğunu vurguladı.

"TARİHİ VE KÜLTÜREL MEKANLARI GEZMENİZİ ÖNERİYORUM"

Öğrencilerin, ülkenin yarınları olduğunu ve geleceğe yön vereceklerini  belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Güçlü yarınlarımızın teminatı olan sizlerin, çağımızın tüm  yeniliklerine hakim ve yarınlarımıza yön verecek bireyler olarak yetişmesi,  milletimiz için büyük önem taşımaktadır. Hepinizi azminiz, gayretiniz ve  başarılarınızdan dolayı kutluyorum.

Bir eğitim öğretim yılının daha sonuna geldiniz. Çok çalıştınız,  yoruldunuz ve güzel bir tatili hak ettiniz. Tatil sürecini en iyi şekilde  değerlendirmenizi istiyor, bulunduğunuz şehirlerdeki tarihi ve kültürel  mekanları, müzeleri, kütüphaneleri gezmenizi, aileniz ve sevdiklerinizle zaman  geçirmenizi, sanatsal ve kültürel değeri olan sosyal aktivitelere katılmanızı ve  kitap okumanızı öneriyor, iyi tatiller diliyorum. Ayrıca tüm öğrenci, öğretmen ve  velilerimizin, yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı'nı da tebrik ediyor, milletçe  birlik ve beraberlik içerisinde geçirebileceğimiz nice bayramlar diliyorum."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23