• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Migreni tetikleyen faktörler nelerdir?

Yeniakit Publisher
2018-05-25 14:19:00 - 2018-05-25 14:20:21
Migreni tetikleyen faktörler nelerdir?

Bir baş ağrısı türü olan migren, ataklar halinde görülür ve çok şiddetli bir şekilde gerçekleşebilir. Kadınlarda migrene yakalanma oranı erkeklere göre üç kat daha fazladır.

GÜRÜLTÜ VE YOĞUN IŞIK

Gün içerisinde veya uyku öncesinde fazla ışık altında kalmak veya ortamın fazla gürültülü olması migrenin meydana gelmesine neden olur. Bu nedenle migren hastalarının karanlık ve sessiz ortamlarda uyuması gerekir. Bununla birlikte özellikle uyku öncesinde zihin ve beden rahatlamasını sağlayacak egzersizler yapılmalıdır.

UZUN SÜRELİ AÇLIK VE ÖĞÜN ATLAMAK

Günlük yoğun iş temposu nedeniyle öğünlerin atlatılması veya açlığın uzun saat devam etmesi baş ağrısına ve ardından migren ataklarına neden olabilir. Diyet yapan kişilerde de bu rahatsızlık görülür. Bu nedenle az ve sık beslenmeye dikkat edilmelidir. Ayrıca günde 2,5 litre su tüketilmelidir.

DÜZENSİZ UYKU
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Geç saatlerde uyumak veya uyku düzensizliği yaşamak migren ağrılarına neden olabilir. Sağlıklı ve kaliteli bir uyku ile migren ağrılarının önüne geçilir. Yetişkin bir insanın günde 8 saat uyuması gerekir. Uykunun saati ise her gün aynı olmalıdır.

HAREKETSİZLİK VE EGZERSİZ YAPMAMA

Araştırmalara göre spor yapmayan veya çok hareket etmeyen kişilerde migren görülme olasılığı daha fazladır. Bu nedenle sabahları bir saat yürümek gibi basit bir spor aktivitesi bile migreni ortaya çıkaran nedenin önüne geçmeyi sağlar. Zihinsel ve fiziksel olarak oksijen almak ve hareket etmek migren ağrılarının bitmesini sağlar.

KAFEİN VE SİGARA TÜKETİMİ

Gün içerisinde fazla miktarda kafein tüketmek özellikle akşam migren ağrılarının başlamasına neden olabilir. İçeriğinde uyarıcı madde olması migren ağrılarına ortam hazırlar. Fazla sigara içmek de nikotin nedeniyle beyin sinirlerinin uyarılmasına neden olur ve migren ataklarını başlatabilir. Migrenin önlenmesi için bu maddelerden uzak durulmalıdır.

 

 

 

Nasılkolay.com'dan alınmıştır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23