• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mezunlara diplomaları temsili olarak verildi

Yeniakit Publisher
2017-12-06 21:18:00 -
Mezunlara diplomaları temsili olarak verildi

Açık Öğretim Lisesi’nin kuruluşunun 25’inci yılında Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz katıldığı törenle mezunlara diplomalarını temsili olarak verdi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitim alanında önemli gelişmelerin yaşandığını belirterek, “Yılda hukukta 527, bin 962, mühendislikte 160 da tıp fakültesine açık öğretim okullarından öğrenci gönderebiliyorsak fırsat eşitliğinde belli bir sayıyı yakaladık demektir. 

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Küçükçekmece Belediyesi Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’ndeki törene Bakan Yılmaz’ın yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ile çok sayıda mezun ve ailesi katıldı.

Tören, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlarken 1992 yılında faaliyete başlayan Açık Öğretim Lisesi’nin 25’inci yılı dolayısıyla hazırlanan şiir dinletisi ve halk oyunları gösterisiyle devam etti. Ardından açık öğretim liselerinden başarıyla mezun olan kişiler kazandıkları bölümleri anlatarak açık öğretim lisesinden memnuniyetlerini dile getirdi.

Törende Bakan Yılmaz, eğitim alanında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verirken açık öğretim liselerinden öğrencilerin hukuk, tıp gibi bölümlere yerleşebilmelerinin fırsat eşitliğinin göstergesi olduğuna dikkat çekti. Sonrasında Bakan Yılmaz, açıköğretim liselerinden mezun olan birçok öğrenciye diplomasını temsili olarak verdi.

Son yıllarda gerçekleştirilen çalışmalarda eğitimde önemli mesafeler kat edildiği söyleyen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Eğer 1 yılda hukukta 527, bin 962 mühendislikte 160 da tıp fakültesine açık öğretim okullarından öğrenci gönderebiliyorsak fırsat eşitliğinde de eğitimde kalitede de belli bir sayıyı yakaladık demektir. Milli gelirden yüzde 6’dan fazla bir kaynağı eğitime ayıran Avrupa’da birinci ülkeyiz. Türkiye’nin yarını bugününden daha iyidir bundan hiç şüpheniz olmasın. Derslik başına düşen öğrenci sayısı tüm Türkiye’de 36’ydı 24’e düşürdük. Önümüzde Şubat ayında 20 bin öğretmeni daha alacağız. İlk defa bu yıl 30 öğrenciyi ortaokula 30 öğrenciyi de liseye alarak 60 öğrenciyle birlikte özel yetenekli çocuklarımız için bir okul açtık. Önümüzdeki yıldan itibaren bunu Ankara, İzmir’e yaygınlaştıracağız. Türkiye’nin ihtiyacı olan bölgelerde bu okulları kuracağız” ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Bu programın benim dünyamda da özel bir yeri var”

Ablasının da açık öğretim lisesinden mezun olduktan sonra üniversite eğitimini alarak başarılı bir avukat olduğunu ve ülkesine uzun zamandır hizmet ettiğini ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, " Bu programın benim dünyamda da özel bir yeri var. Çünkü 7 kardeşiz ve ablalarımdan birisi de bu okullardan mezun oldu. İnşallah sizin diplomalarınız da sizi çok daha yüksek noktalara taşıyacak hepinizi tebrik ediyorum" dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23