• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Meyan şerbeti nasıl yapılır? Meyan kökü şerbeti faydaları neler

Yeniakit Publisher
2018-05-25 12:35:00 - 2018-05-25 12:40:43
Meyan şerbeti nasıl yapılır? Meyan kökü şerbeti faydaları neler

Ramazan ayının vazgazilmez içecekleri arasında bulunan meyan şerbetinin faydalarını saymakla bitiremeyiz. Peki Meyan şerbeti nasıl hazırlanır? Meyan kökü şerbeti nasıl yapılır? Meyan kökü şerbetinin faydaları neler? Meyan şerbeti nerede satılır? Meyan şerbeti fiyatı nedir?

Ramazan ayının vazgazilmez içecekleri arasında bulunan meyan şerbetinin faydalarını saymakla bitiremeyiz. Peki Meyan şerbeti nasıl hazırlanır? Meyan kökü şerbeti nasıl yapılır? Meyan şerbeti nerede satılır? Meyan şerbeti fiyatı nedir?

Ramazan ayı tüm güzelliğiyle devam ediyor. Havaların sıcak olmasının yanında günlerin de uzun olması oruçlarını tutan vatandaşlar hiç kuşkusuz susaştırıyor. Vatandaşlar iftar saatinde sulu içecekleri daha çok tercih ediyor. Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında bulunan Meyan şerbeti halsizlik, yorgunluk belirtileri alanlara Allah’ın izniyle şifa dağıtıyor. Kısacası Meyan şerbeti tam da iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında. Peki meyan şerbeti nasıl hazırlanır. Meyan şerbetinin fadyaları nedir? Sorularının cevabı için buyrun o vakit

Yaz aylarında terleme, düşük tansiyon, isteksizlik, halsizlik, yorgunluk belirtileri olanlara şifa sağlar. Tam bir enerji deposudur. Meyan kökünün faydaları yazımızda meyan kökü hakkında merak ettiklerimizi öğrenebilirsiniz. Bu yazımızda soğuk içimi ile sıcak havalarda içimizi rahatlatan meyan kökü şerbetini ele aldık. Meyan kökü şerbeti nasıl yapılır diye başkalarına sormayın yazımızı okuyun.

Meyan Şerbeti Yapılışı:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

100 gram meyan kökü ( yaklaşık olarak 1 avuç)

3 litre su

Öncelikle meyan kökleri temizce yıkanır. Derin bir tencerenin içerisine 3 litre su konulur ve kaynaması için ağzı kapatılır. tencerenin içerisinde bulunan su kaynadığı zaman, içerisine yaklaşık olarak 1 avuç meyan atılır ve 2 saat kadar kaynatılır. Meyan kökünün tortusu dibe çöküp, kendisine has olan kokusu ortalığa salına kadar kaynatılır.

 Tel bir süzgeç yardımıyla su süzülür. Burada dikkat etmeniz gereken nokta ise, asla meyan köklerinin tozu süzgeçten geçmemesi gerekmektedir. Meyan kökü şerbetinin içerisinde herhangi bir tortu olmaması gerekmetkedir.. Bu yüzden bir tülbent yardımı ile süzgeçten geçirilir ve bu sayede tamamen tortusuz olacaktır. Bu şekilde servis yapabilirsiniz. Eğer suyu az gelirse ya da çok katı olursa, üzerine su ekleyebilir ve acı olursa içine nane ve karanfil koyabilirsiniz. Bazı kesimlerde tarçında konulmaktadır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23