• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Abdülmetin Balkanlıoğlu'nun cenazesi nerede ve hangi camide kılınacak?

Yeniakit Publisher
2018-06-21 15:59:00 - 2018-06-21 16:43:46

İsmailağa Cemaati'nin önemli isimlerinden biri olan ve kendine özgü sohbetlerle milyonlarca vatandaşın sevgisini kazanan Abdülmetin Balkanlıoğlu geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Peki Metin Balkanlıoğlu'nun cenazesi nerede kılınacak ve Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca nereye defnedilecek?

İsmailağa Cemaati'nin önemli isimlerinden biri olan ve kendine özgü sohbetlerle milyonlarca vatandaşın sevgisini kazanan Abdülmetin Balkanlıoğlu geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Peki Metin Balkanlıoğlu'nun cenazesi nerede kılınacak ve Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca nereye defnedilecek?

Sabah saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonrası Çapa Hastanesi'ne kaldırılan Abdülmetin Balkanlıoğlu, yapılan tüm müdahelelere rağmen kurtarılamayarak hayata gözlerini yumdu. Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca'nın cenaze namazı ikindi namazını müteakip Fatih Camii'nde kılınacak. Abdülmetin Balkanlıoğlu'nun naaşı Sakızağacı Şehitliğinde toprağa verilecek.

 İSMAİLAĞA CEMAATİ'NDEN AÇIKLAMA

İsmailağa Cemaati, Balkanlıoğlu'nun vefatı sonrası açıklama yayımladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Mürşidimiz Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerinin ilim, irşâd, davet ve tebliğ alanında büyük bir davaya dönüşen usûlünün, gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında insanlıkla buluşması konusunda büyük hizmetlerde bulunmuş olan, câmiamızın kıymetli hocalarından Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca Efendi, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etmiştir. Ümmet-i Muhammed’in dertleri ve sıkıntılarıyla hemhâl olan, kendine has unutulmaz üslûbu ile halkımızın gönlünde taht kuran ve hayatını Ehl-i Sünnet itikadının yayılması ve Sünnet-i Seniyye’nin tatbiki konusunda hizmete vakfeden muhterem hocamıza Mevlâ Te‘âlâ’dan rahmet, ailesi, yakınları, akrabaları ve ihvânımız başta olmak üzere bütün sevenlerine sabr-ı cemîl niyâz ediyoruz."


ÖNE ÇIKAN VİDEO

BAYRAMI MEDİNE’DE GEÇİRDİ

Abdülmetin Balkanlıoğlu, on bir ayın sultanı ayını idrak ettikten sonra Ramazan Bayramı’nı kutsal topraklarda Medine-i Münevvere’de geçirmişti. Kutsal topraklarda gerçekleştirdiği Ramazan Bayram umresinde Türkiye’deki Müslümanlar için kutsal beldeler Mekke ve Medine’den dualar eden Bakanlıoğlu Hocaefendi, dönüşünün hemen akabinde tebliğ ve irşad çalışmaları için Anadolu’yu dolaşmayı planlıyordu.

ABDÜLMETİN BALKANLIOĞLU KİMDİR?

Abdülmetin Balkanlıoğlu, 1958 senesinde Sungurlu’ya bağlı Aşağıfındıklı’da dünyaya geldi. 1977 senesinde Çorum İmam-Hatip Lisesi’ni bitirdi.1986 senesinde girdiği İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni yarıda bıraktı. Arapça eğitimini Emin Saraç Hoca'dan alan Balkanlıoğlu 1977 tarihinde Şile’de Ağca Hacıköyü’nde imamlık vazifesine başladı. 1978 senesinde Sarıyer Rumeli Efendi Köyü Camii'nde görev yapan Balkanlıoğlu, 1980 senesinde Eminönü Hoşkadem Camii’nde, 1983′de de Fatih Müftülüğü’ne bağlı Acemoğlu Camii’nde görev aldı. Bu dönemde Fatih Din Görevlileri Dernek Başkanlığı’nı yürüttü. Daha sonra, Küçükçekmece ilçesine bağlı Kayabaşı Köyü’ne tayin olan Abdülmetin Balkanlıoğlu, oradan da emekliye ayrıldı. Abdulmetin Balkanlıoğlu evli ve iki çocuk babasıdır. Abdülmetin Balkanlıoğlu Hocaefendi, 20 Haziran 2018 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti. Abdulmetin Balkanlıoğlu'nun Çapa Tıp Fakültesi hastanesinde vefat ettiği öğrenildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23