• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Meteoroloji'den 'sağanak yağış' uyarısı

Yeniakit Publisher
2018-03-18 11:15:00 - 2018-03-18 11:16:58
Meteoroloji'den 'sağanak yağış' uyarısı

Meteoroloji'den alınan verilere göre; Marmara Bölgesi'nin kuzey ve batısı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise hava sıcaklığı mevsim normallerinin 3 ile 5 derece üzerinde seyredecek.

Haftanın son günü Marmara'nın genelinde ve Ege'de İzmir-Manisa dolaylarında yağış bekleniyor. İç Ege'de ise çok bulutlu bir hava hakim olacak. Diğer bölgelerimizde ise yağış yok parçalı-az bulutlu bir hava bekleniyor.

Yeni haftanın ilk günü de yağışlar hemen hemen aynı şekilde devam ederken salı günü alanını genişletecek ve yerini gök gürültülü sağanak yağışlara bırakacak. Sıcaklıklar haftanın son günü yer yer 20 derecenin de üzerine çıkıyor. Önümüzdeki üç günlük dönemde ise birkaç derece azalıyor. Denizlerimizde rüzgarlar Doğu Karadeniz ve Akdeniz kıyılarında orta kuvvet ve altında esiyor. Diğer denizlerimizde ise kuvvetli esmesi bekleniyor.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Marmara Bölgesi'nin kuzey ve batısı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgedeki hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Parçalı yer yer çok bulutlu havanın hakim olacağı bölgenin kuzey ve batısı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın, bölgenin doğusunda kuvvetli, batısında ise zaman zaman fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor.

Bölgede beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle meydana gelebilecek soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23