• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Merkel'le fotoğraf çektiren mülteciden Facebook'a 'terörist' davası

Yeniakit Publisher
2017-02-08 11:58:00 -
Merkel'le fotoğraf çektiren mülteciden Facebook'a 'terörist' davası

Almanya'da yaşayan Suriyeli bir mültecinin başına gelen olay dikkatleri çekti. Alman Başbakan Merkel'le fotoğraf çektiren ve bunu Facebook hesabından paylaşan Anas Modamani, yerel basının 'terörist' yaftalamasıyla karşı karşıya kaldı. Modamani, fotoğrafın alındığı Facebook'a dava açtı.

Sosyal paylaşım platformlarını kullanan milyarlarca kullanıcının başını bazen yaptığı paylaşımlar belaya sokabiliyor. Bu platformlarda paylaşımda bulunurken son derece dikkatli olmamız gerekiyor. Zira bu paylaşımlar başımıza istenmedik sıkıntılar doğurabiliyor.

Dikkat çekmek istediğimiz bu paylaşımlardan bir tanesi, Suriyeli mülteci Anas Modamani'nin başına geldi. Almanya Başbakanı Angela Merkel ile çekindiği bir fotoğraf Modamani'yi, Facebook ve haber ajansları ile mahkemelik olmasına neden oldu. Almanya Başbakanı ile fotoğraf çektiren Suriyeli mülteci Anas Modamani, çektiği fotoğrafı Facebook'ta paylaştı. Sonrasında çekilen fotoğrafın yerel ajanslarca terörist haberlerinde kapak olarak kullanılması Suriyeli mülteciyi şoka uğrattı.

Facebook'ta paylaştığı fotoğraf başına bela açtı.

Suriyeli mülteci Anas Modamani, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile çektiği fotoğrafı Facebook'ta paylaşması başını belaya soktu. Modamani'nin paylaştığı fotoğraf, yerel haber ajansları tarafında terörist haberlerine kapak olarak kullanıldı. Söz konusu fotoğrafın yayılmasında ve erişilmesindeki asıl sorumluyu Facebook olarak gösteren Modamani'nin avukatı ünlü sosyal paylaşım platformuna dava açtı.

Haber ajansları ve asıl sorumlu olarak gördüğü Facebook hakkında davacı olan Modamani, bu durumu kendisi ve Suriyeli diğer herkes adına yapılmış büyük bir hakaret olarak nitelendiriyor.

Modamani'nin avukatı söz avukatı söz konusu fotoğrafın yayılmasında ve erişilmesindeki asıl sorumlunun Facebook olduğunu iddia etti. Facebook'un avukatları ise bu durumun sorumlusu olarak Suriyeli mülteciyi ve haber ajanslarının sorumlu olduğunu söyledi.

İki taraf arasında süren dava sürecinde Anas Modamani, izinsiz kullanılan tüm fotoğrafların kaldırılmasını istiyor.
(Yeni Şafak)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23