• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Konu sağlık ise kişisel bilgi teferruat.. KVKK, aşı ve PCR için kararı verdi

Yeniakit Publisher
2021-09-28 14:38:00 - 2021-09-28 18:20:38
Konu sağlık ise kişisel bilgi teferruat.. KVKK, aşı ve PCR için kararı verdi

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, koronavirüsle mücadele kapsamında yetkili kurumlar ve işverenlerin aşı ve PCR test sonucu bilgisini işlemesinin kanuna aykırı olmadığına karar verdi.

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, Kovid-19'la mücadele kapsamında yetkili kurumlar ve işverenlerin aşı ve PCR test sonucu bilgisini işlemesinin kanuna aykırı olmadığına karar verdi.

"Konu sağlık ise, gerisi teferruat" dedirten kararda, kişisel iblgilerin işlenmesine izin çıktı..  

Kurul'un verdiği karara göre, işverenlerin çalışanlar veya müşterilerden aşı ya da PCR test sonucu istemesinin kişisel bilgilerin işlenme yasağından istisna olduğu hatırlatıldı. Kurul, salgınla mücadele kapsamında yetkili kurumlar ve işverenlerin aşı ve PCR test sonucunu işlemesinin kanuna aykırı olmadığına karar verdi.

Kurulun kararında, dünya genelinde yayılma hızı giderek artan Kovid-19 virüsünün neden olduğu hastalıklardan korunmak için aşıların kullanıma sunulduğu hatırlatıldı.

Devletlerin, kamu sağlığının korunmasını teminen iş yerleri de dahil olmak üzere toplu halde bulunulacak alanlarda Kovid-19 aşı bilgisi veya PCR Testi sonuçlarının işlenmesi zorunluluğunu getirdiği aktarılan kararda, İçişleri Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı genelgelerinde de karşılaşılabilecek sağlık ve güvenlik risklerine yönelik koruyucu ve önleyici tedbirler alındığı, iş yeri ya da işveren tarafından Kovid-19 aşı bilgisi veya negatif sonuçlu PCR test bilgisinin istenebileceğinin belirtildiğine işaret edildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ömer FD

Kına yakın!

Nedir bu kurullardan çektiğimiz?

Zulüm çeşit çeşit.. Yakında "Konu sağlık ise, evlere destursuz dalabilirsiniz." diye karar çıkarsa şaşırmayalım. Ahir zamanda adalet sözlükte bir kelime..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23