• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Memur-Sen'den bakan Ağbal'a hayırlı olsun ziyareti

Yeniakit Publisher
2016-01-11 21:32:00 -
Memur-Sen'den bakan Ağbal'a hayırlı olsun ziyareti

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul ve Büro Memur-Sen Genel Başkan Vekili Hadi Erdoğmuş Maliye Bakanı Naci Ağbal'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette Bakan Ağbal'a hayırlı olsun dileklerini ileten Ali Yalçın, kamu görevlilerinin gündemindeki konularını iletti.

Maliye Bakanlığı'nda gerçekleşen ziyarette Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kamu görevlilerinin geneline ve hizmet kollarına yönelik mali ve sosyal haklara ilişkin 2016 ve 2017 yıllarını kapsayan 3. Dönem toplu sözleşmelerinin 22 Ağustos 2015 tarihinde imzalanarak 23 Ağustos 2015 tarihli ve 29454 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandığını hatırlattı.

Yalçın, Toplu Sözleşmenin kamu görevlilerinin geneline yönelik mali ve sosyal haklar başlıklı ikinci kısmı ile hizmet kollarına yönelik mali ve sosyal haklar başlıklı üçüncü kısmında yer alan bazı hükümlerinde çalışmaların yapılması yanında bazı maddelerinde de çalışmaların belirlenen bir tarihe kadar sonlandırılarak kamu görevlilerinin lehine hüküm olarak mali ve sosyal haklarına yansıtılmasının imza altına alındığını vurguladı.

ÇALIŞMA BEKLEYEN KONULAR

Yalçın, 3. Dönem Toplu Sözleşmelerine bağlı olarak; bazı işçilerin kamu görevlisi ve geçici personelin sözleşmeli personel statüsüne geçirilmesi, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (C) fıkrası kapsamında tam zamanlı çalışan geçici personelin sözleşmeli personel pozisyonlarına geçirilmeleri, refakat izninin kullanılmasına yönelik sorunların giderilmesi, kadro dereceleri, sivil memurların hukuki durumları ile işçilikte geçen sürelere ilişkin konularda yapılması gereken çalışmaların ivedi sonuçlandırılması gerektiğini ifade etti.

KİT'lerde görev yapan sözleşmeli personelin temel ücretleri, KİT'lerde sözleşmeli personel yıllık izinleri, Büyükşehir belediyelerine bağlı genel müdürlük daire başkanlarının ek göstergesi, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunda sözleşmeli statüde çalışan personelin kadroya geçirilebilmeleri, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü personeli havacılık tazminatı, seyyar görev tazminatı, PTT'de çalışan başdağıtıcı ve dağıtıcıların çalışma yaş sınırının yükseltilmesi, Denetleme memurları kadroları, DHM personeline havacılık tazminatı ve Usta öğreticiler gibi konularında Toplu Sözleşme kapsamında çalışma yapılmasına karar verilen konular olduğunu vurgulayan Yalçın, gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

GELİR VERGİSİ MATRAHI YENİDEN DÜZENLENSİN

"Gelir Vergisindeki matrah artışı %5,8 civarında olurken, buna karşılık memur maaşlarındaki artış yaklaşık %12 olmuştur" diyen Yalçın,  "Bu da kamu görevlilerinin 2016 yılında 2015 yılına göre daha fazla gelir vergisi ödeyeceği gerçeğini doğuracak olup dolayısıyla kamu görevlilerinin gelir artışı 2015 yılına göre reel olarak azalacaktır. Bu çerçevede gelir vergisi matrahlarının bir önceki yıla göre %12 oranında artırılmak suretiyle yeniden düzenlenmesi gerekmektedir" dedi.

4/C'LİLERİN SORUNLARI ÇÖZÜLSÜN

4/C statüsündeki personellerin sorunlarının da çözülmesini isteyen Yalçın, "4/C statüsündeki personelden Mahkeme kararları ile ek ödeme alanları durumu var. Toplu sözleşme görüşmelerinde herhangi bir sıkıntı çıkamayacağı konusunda taahhüt de verilmiştir" hatırlatmasında bulundu.

YAN ÖDEME KARARNAMESİ YENİDEN DÜZENLENSİN

Öte yandan Yalçın, Yan ödeme kararnamesinin yeniden düzenlenmesini ve özellikle müdür unvanlı personelin eşitlik ilkesi gereği özel hizmet tazminatlarının Adalet Bakanlığı’nda çalışan müdürlerle aynı seviyeye getirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

ENGELLİLERE YEŞİL PASAPORT

Yeşil pasaport uygulamasından engelli personelin derece kademe sınırlaması olmasızın yararlandırılması gerektiğini belirten Yalçın, diğer personele yükselebilecekleri dereceye yükselmeleri halinde yeşil pasaport verilmesini, üçüncü derece şartının aranmamasını talep etti.

28 ŞUBAT MAĞDURLARININ MAĞDURİYETLERİ SON BULSUN

Görüşmede 28 şubat mağdurlarının kamuya dönük olarak mağduriyetlerini de gündeme getiren Yalçın, "İstifa eden, cezaen görevlerine son verilen 28 şubat mağdurlarına yönelik göreve iade ve açıkta geçen sürelerine ilişkin kamu maliyesinin ödeme yapmasına rağmen aynı dönemde göreve başlamasına engel olunan ya da başörtüsü başta olmak üzere dini hassasiyetiyle göreve başlama imkanı olmayanların devlet memurluğuna alınması, daha sonra devlet memurluğuna başlayanların arada açıkta geçen sürelerinin kazanılmış hak aylığında ve emekli aylığında değerlendirilmesine yönelik bir düzenleme yapılmamış bu yönüyle 28 şubat mağdurlarının kamuya dönük olarak mağduriyetleri giderilmemiştir. Bu çerçevede mağduriyetlerin giderilmesine yönelik ivedi olarak çalışma yapılmalıdır" dedi.

Bakan Ağbal ise Yalçın ve beraberindeki Memur-Sen Heyetine teşekkür ederek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyarette, Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Kutbettin Aydın, Vecdi Yanbaz, Sezayi Soysal ile Enerji-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Mehmet Doğan, Genel Başkan Yardımcıları Cemil Şentürk ve Gürkan Kaya hazır bulundu.

Yalçın, ziyaretin sonunda Bakan Ağbal'a, Mehmet Akif İnan setini hediye etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23