• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Down sendromlu çocuklardan Mehmetçik'e destek

Yeniakit Publisher
2018-03-13 10:31:00 - 2018-03-13 10:31:52
Down sendromlu çocuklardan Mehmetçik'e destek

Zeytin Dalı Harekatı'na destek veren down sendromlu çocuklar, bu yıl 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü'nü Mehmetçik'le geçirecek.

Uluslararası Down Sendromu Federasyonu'nun (UDF) organizasyonunda İstanbul'dan Suriye sınırındaki Hatay'a gidecek çocuklar, Mehmetçik'e Türk bayrağı verip "yanınızdayız" mesajı verecek.

UDF Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 21 Mart'ın tüm dünyada down sendromu için farkındalık günü olarak kutlandığını, o gün yapılan etkinliklerle yaşamın bir parçası olan down sendromuna dikkatin çekildiğini söyledi.

Bu yıl Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu değerlendirerek özel bir etkinlik organize ettiklerini kaydeden Tuncay, "Zeytin Dalı Harekatı'na destek için Hatay'a gideceğiz. İstanbul'dan otobüsle hareket edecek 21 çocuğumuzla önce Anıtkabir ve Meclisi ziyaret edeceğiz. 21 sayısı bizim için önemli bir sayı. Down sendromlularda artı 1 olan 21. kromozomu ve 21 Mart'ı simgeliyor." ifadelerini kullandı.

"Hepimiz bir bütünüz"

Tuncay, Hatay'da ziyaret edecekleri Mehmetçik'le bir araya geleceklerini, çocukların askerlere Türk bayrağı vereceğini, onlar için halk oyunları gösterisi sunacağını anlattı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Mehmetçik'in yanında olduklarını göstermeyi amaçladıklarını dile getiren Tuncay, şöyle devam etti:

"Onlarla melek yüzlüleri buluşturmak güne ayrı bir anlam katacak. Askerlerimiz de 21 Mart'ı bizimle kutlayarak toplumda birlik berberlik anlamında katkı sağlayacak. Aslında bu karşılıklı bir destek olacak. Çocuklarımız onlara 'yanınızdayız' diyecek, askerlerimiz de down sendromu farkındalığına katkı sunacak. Bu zorlu günlerde Türkiye down sendromlusu, otizmlisi, görme engellisi, fiziksel engellisi hepimiz bir bütünüz. Çünkü başka ülkemiz yok. Orada önemli işler yapılıyor. Melek yüzlülerin enerjisi, güler yüzü, sevgisiyle askerimize destek vermek, onları unutmadığımızı göstermek istiyoruz."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23