• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

MBB'nin yeni başkanı Tahir Büyükakın oldu

Yeniakit Publisher
2019-04-25 15:02:03 -
MBB'nin yeni başkanı Tahir Büyükakın oldu

İSTANBUL (AA) - Marmara Belediyeler Birliği (MBB) Başkanlığına, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın seçildi.

MBB Olağan Kongresi, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner'in başkanlığında Grand Hyatt İstanbul Otel'de gerçekleştirildi.

MBB Genel Sekreteri Cemil Arslan, burada yaptığı konuşmada, birliğin, 25 Nisan 1975'te Marmara Denizi'nin ve çevresinin temizlenmesi, yerel demokrasi bilincinin geliştirilmesi, yerelleşme ve demokratikleşme konusunda yerel yönetimlerin aktif bir şekilde rol alması ve Türkiye'de yerel hizmetlerin geliştirilmesi konusunda öncü olması için kurulduğunu belirterek, "44. kuruluş yıl dönümünde, bu yılın ilk genel kurulunu yapıyoruz. Seçimlerin hayırlı olmasını, seçilecek başkan ve üyelerin de MBB, ülkemiz ve şehirler için iyi hizmetler yapmasını diliyorum." dedi.

Daha sonra yapılan seçimde, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, birliğin yeni başkanı seçildi.

Birliğin 1. Başkan Vekilliğine Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, 2. Başkan Vekilliğine Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın seçildiği kongrede, encümen üyesi seçimi de yapıldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Tahir Büyükakın, seçimin ardından yaptığı konuşmada, üyelere teşekkür ederek, "İnşallah, birlik olarak Türkiye'nin çok önemli bir merkezi olan Marmara Bölgesi'nde belediyecilik, yerel yönetimler ve şehircilik açısından örnek çalışmaları hep birlikte yaparız." diye konuştu.


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23