• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Macron: ABD'nin anlaşmadan çekilmesi Çin ve Rusya'yı güçlendirir

Yeniakit Publisher
2018-05-17 20:42:00 -
Macron: ABD'nin anlaşmadan çekilmesi Çin ve Rusya'yı güçlendirir

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ABD'nin İran ile varılan anlaşmadan çekilmesinin bölgede Rusya ve Çin'i güçlendireceğini belirtti.

Macron, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'daki AB-Batı Balkanlar Zirvesi'nin ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

İran ile yapılan anlaşmanın AB ülkeleri için hala geçerli olduğunu, İngiltere ve Almanya'nın da anlaşmanın devam ettirilmesi konusunda Fransa'nın pozisyonunu benimsediklerini kaydeden Macron, "ABD'nin İran ile varılan anlaşmadan çekilmesi ve Avrupalı şirketlerin kararı, bölgede Rusya ve Çin'in pozisyonunun güçlenmesine neden olacak." dedi.

"Bizim bölgedeki öncelikli hedefimiz ticari veya şirketlere yönelik değil, şu ya da bu tarafı tutmak da değil istikrarı sağlamaktır." diyen Macron, İran ile nükleer anlaşma ve ABD'nin Avrupalı ülkelere çelik ve alüminyum vergilerini artırması konularının "Avrupa ülkeleri için egemenlik testi olduğunu" söyledi.

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, bugün yaptığı açıklamada, ABD'nin İran'a yönelik yürürlüğe koyacağı yaptırımların Avrupalı şirketleri etkilememesi amacıyla, yarından itibaren bir mekanizmayı işletmeye 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23