• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Lise tercihleri haziranda

Yeniakit Publisher
2017-12-14 08:29:00 -
Lise tercihleri haziranda

Sınavsız yerleştirilecek öğrenciler tercihlerini e-okul sistemi üzerinden gerçekleştirecek. Temmuz sonunda kayıt bilgileri ilan edilecek.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyelerine yaptığı sunumda yeni liseye giriş sistemiyle ilgili bilgiler verdi.

Bakan Yılmaz’ın açıklamalarına göre eğitim bölgeleri, hazirandan önce e-okul üzerinden açıklanacak. Haziranda lise kayıt tercihleri yapılacak.

Sınavsız yerleştirilecek öğrenciler tercihlerini e-okul sistemi üzerinden gerçekleştirecek. Temmuz sonunda kayıt bilgileri ilan edilecek.

Sınavsız mahalli kayıtlar Anadolu, mesleki ve teknik Anadolu ve Anadolu imam hatip liselerini kapsayacak. Liselerin tamamına yakını mahallinden öğrenci alacak şekilde il ve ilçe müdürlükleri tarafından öğrenci, adres ve ortaokul bazlı olarak gruplandırılarak ‘Eğitim ve Kayıt Bölgeleri’ oluşturuldu. Her bölgede, her okul türünden en az dokuz lise yer alacak. Öğrenciler 5 tercih yapacak. Ortaokul 8’inci sınıflarda öğrenim gören 1 milyon 192 bin öğrenciden 1 milyon 80 bini sınavsız, 110 bin öğrenci de sınavla yerleştirilecek.

Mahalli kayıt alan okullarda öğrenim görecek öğrenciler, ikâmet ettiği eğitim bölgesindeki liselere nakil yaptırabilecek. Okul türleri arasında 10. sınıfın sonuna kadar, ikâmet edilen eğitim ve kayıt bölgesi kriteri göz önünde bulundurularak nakil olabilecek. TEOG sonucuna göre yerleşen ve liselerde eğitim alan öğrenciler, yerleştikleri taban puana göre nakil başvurusunda bulunabilecek.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Mahalli yerleştirmede öncelik kriterleri; ‘tercih sırası’, ‘evine yakınlık’, ‘ortaokuluna yakınlık’ olarak belirlendi.

Sınavla öğrenci alan okullarda, boş kontenjanlar doğrultusunda, sınav puanına göre nakil yapılabilecek. Hiçbir öğrenci için yerleşememe durumu söz konusu olmayacak

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23