• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kumpas savcılarıyla irtibatlı mahrem imam ByLock'a 53 bin kez bağlanmış

Yeniakit Publisher
2020-03-14 12:54:00 -
Kumpas savcılarıyla irtibatlı mahrem imam ByLock'a 53 bin kez bağlanmış

Kozmik oda soruşturmasının savcısı Mustafa Bilgili ve İzmir askeri casusluk davasının savcısı Zafer Kılınç ile irtibatlı olduğu belirtilen "mahrem imam" Levent Özgüzel'in, 53 binden fazla kez ByLock sunucularına bağlandığı tespit edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kumpası olduğu belirlenen kozmik oda soruşturmasının savcısı Mustafa Bilgili ve İzmir askeri casusluk davasının savcısı Zafer Kılınç ile irtibatlı olduğu belirtilen "mahrem imam" Levent Özgüzel'in, 53 binden fazla kez ByLock sunucularına bağlandığı ortaya çıktı.

Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesi, "FETÖ üyeliği" suçundan 11 yıl 6 ay 22 gün hapse çarptırılan Levent Özgüzel'e verilen cezanın gerekçesini açıkladı.

Sanık Özgüzel'in geçmişte örgüt içinde "askeri öğrencilerden sorumlu doktorluk", "ser-gözcülük", "eğitim alanında ortaokul, üniversite eyalet imamlığı" yaptığı, son olarak da yargı yapılanması içinde "üst düzey görev aldığı" anlatıldı.

FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığı belirtilen Özgüzel'in, program üzerinden FETÖ'cü hakim/savcılarla ve örgüt içindeki diğer mahrem imamlarla irtibatlı olduğu bildirildi.

Gerekçeli kararda şu tespitler yer aldı:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"(Özgüzel'in) Örgüt mensubu hakim/savcıların saklanması için yer ayarladığı, gaybubet olarak adlandırılan evlerden sorumlu olduğu, örgüt mensuplarının yurt dışına kaçış eylemlerini organize ettiği, gizli soruşturma bilgilerini sızdırdığı ve bu sızdırılmaya aracılık ettiği anlaşılmıştır."

ByLock'a 53 binden fazla bağlantı

ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen sanık Özgüzel'in, programa 53 binden fazla kez bağlandığı gerekçeli kararda yer aldı.

Buna göre, Özgüzel, sonu "02" ile biten GSM hattından 11 Ağustos 2014'ten itibaren ByLock sunucularıyla toplam 53 bin 792 kez bağlantı kurdu.

ByLock kullanımına ilişkin hazırlanan raporda Özgüzel'in, FETÖ'nün darbe girişimini 6 ay öncesinden bildiği, 28 Ocak 2016'da ByLock üzerinden, "Abi demiş ki 'Ben askerler ile konuştum, biz darbe yapacağız, ortamın biraz daha hazır olması gerek. Bana söz verdiler.' demiş." ifadelerinin yer aldığı darbeye ilişkin mesaj gönderdiği tespit edildi.

Kumpas hakimleri ve savcılarını saklamış

Mahkemenin gerekçeli kararında, örgütün yargı yapılanmasında yer aldığı belirtilen "mahrem imam" Özgüzel'in, FETÖ'nün kumpas soruşturmaları ve davalarında görev alan örgüt üyesi hakim savcılarla irtibatlı olduğu ifade edildi.

Özgüzel'in irtibatlı olduğu belirtilen isimler arasında MİT tırları soruşturmasında görevli eski Kırıkhan Cumhuriyet Başsavcısı Yaşar Kavalcıoğlu, kozmik oda savcısı Mustafa Bilgili ile hakimleri Halil İbrahim Kütük, Nihal Uslu, İzmir askeri casusluk davasının savcısı Zafer Kılınç ve Danıştay tetkik hakimi Remzi Şahin'in bulunduğu kaydedildi.

Özgüzel'in söz konusu isimlerin "gaybubet evi" adı verilen evlerde saklanması, yurt dışına kaçış süreçlerinin organizesi ve takibini yaptığı bildirildi.

Alt sınırdan uzaklaşılarak ceza verildi

Özgüzel'in savunmasında adı geçen hakim ve savcıları tanımadığını, ByLock'u kullanmadığını iddia ettiği ancak toplanan deliller kapsamında sanığın "FETÖ üyeliği" suçunu işlediğinin sabit olduğu belirtildi.

Bu doğrultuda, atılı suçun ceza alt sınırından uzaklaşılarak sanık Özgüzel'e 11 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildiği kaydedildi.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23