THY- Güney Avrupa Haziran

Kremalı tavuk çorbası nasıl yapılır?

Kremalı tavuk çorbası nasıl yapılır? Kremalı tavuk çorbası hazırlanırken hangi malzemeler kullanılır?

14 Haziran 2018 Perşembe 20:21
Kremalı tavuk çorbası nasıl yapılır?

MALZEMELER:

1 adet kemikli tavukgöğsü

6 su bardağı su

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı un

200 ml. krema

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

ÜZERİ İÇİN:

4 dal dereotu (arzuya göre maydanoz)

PÜF NOKTASI:

Kremayı ekledikten sonra çorbayı kısık ateşte pişirmeye özen gösterin.

PİŞİRME ÖNERİSİ:

Arzuya göre çorbaya tel ya da arpa şehriye ekleyebilirsiniz. Arzuya göre kremayı yumurta sarısıyla karıştırdıktan sonra çorbaya katabilirsiniz. Tavuk suyuna havuç, kuru soğan, maydanoz, tane karabiber, defneyaprağı ekleyip daha aromalı hale getirebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Bol suda yıkadığınız ve temizlediğiniz kemikli tavukgöğsünü derin bir tencereye yerleştirin.

Soğuk su ilave ettiğiniz tavukgöğsünü, orta ateşte yumuşayana kadar haşlayın. Suyun berrak olması için; haşlama esnasında yüzeye çıkan köpükleri kevgirle alın.

Haşlanan tavukgöğsünü sudan çıkartın. Kemik, deri ve kıkırdak kısımlarını ayıkladıktan sonra göğüs etini küçük parçalar halinde didin.

Tereyağını ayrı bir tencerede eritin. Köpüren tereyağına unu katıp, hafif bir renk alana kadar kısık ateşte kavurun.

Süzdürdüğünüz sıcak tavuk suyunu kavrulmuş una azar azar katıp, topaklanmaması için çorba karışımını bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.

Tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi ekleyin. Krema ve didilmiş tavuk göğüs etini eklediğiniz çorbayı kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.

Krema ve unlu meyane harcıyla kıvam alan sıcak çorbayı, servis kâselerine aldıktan sonra incecik kıyılmış dereotu ya da maydanoz ilavesiyle servis edin.

Afiyet olsun.

Yemek.com'dan alınmıştır.

Haber Tarihi: 14 Haziran 2018 Perşembe 20:21

YORUM YAZ

    Günün Karikatürü

    Yeni Akit Gazetesi - Günün Karikatürü