• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kötü hava şartlarında zorlu yolculuk

Yeniakit Publisher
2017-11-09 17:52:00 -
Kötü hava şartlarında zorlu yolculuk

Van'ın Gürpınar'daki yaylacı köylüler aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle köylerine dönmeye başladı.

Besiciler Osman Faran ile Gürgin Dinç, yazın 350 koyunu beslenmeleri için Gürpınar ilçesindeki yaylalara çıkardı. Yüksek kesimlere kar yağması ve havaların soğumasıyla hayvanlarını yaylalardan kentteki ağıllara getirmek isteyen besiciler, 4 gün önce kötü hava şartlarında zorlu bir yolculuğa çıktı. Besiciler yaylalara çıkardıkları hayvanlarını, kentteki ağıllara ulaştırmak için kötü hava şartlarında zorlu bir yolculuk sürdürüyor. 

Eşyalarını yükledikleri atları ve köpekleriyle yürüyerek 110 kilometre yol kateden besiciler,hayvanlarını ağıllarına ulaştırmayı amaçlıyor. 

"6 aydır yayladaydık"

Besicilerden Faran, AA muhabirine, hayvanları daha iyi beslenmesi için her yıl Gürpınar'ın yaylalarına götürdüklerini söyledi. 6 aydır yaylada olduklarını anlatan Faran, "Hava şartları bazen çok kötü oldu. Gece gündüz demeden, dağ bayır gezerek ve hayvanlarımızı otlatarak eve doğru gidiyoruz. Günümüzde hayvan bakımı çok zorlaştı. Özellikle yem bulmakta güçlük çekiyoruz. Bu sene saman kıtlığı da yaşadık. Birçok hayvanımız bu yüzden telef oldu." dedi. 


ÖNE ÇIKAN VİDEO

"İki koyun yolda doğurdu" 

Besicilerden Dinç de araç tutacak paraları olmadığı için hayvanlarıyla arazide yürümek zorunda kaldıklarını dile getirdi. Hayvanları yayladan şehir merkezine getirmek için araç sahiplerinin bin lira istediklerini aktaran Dinç, "Bizim sürümüz 3 defada ancak götürülebilir. Bu da 3 bin lira yapıyor. Bu para bizim için çok fazla. Aslında hava şartları güzel olursa araziden götürmek hem bizim faydamıza hem de hayvan için çok iyi oluyor. Yolculuğumuz esnasında 2 koyunumuz doğurdu. Yavrularının üşümemesi için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah bugün eve ulaşırız." sözlerine yer verdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23