• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kosova'dan alçak Türkiye açıklaması!

Yeniakit Publisher
2018-04-05 14:47:00 -
Kosova'dan alçak Türkiye açıklaması!

Türkiye'nin her seferinde desteğini esirgemediği Kosova'da geçtiğimiz hafta 6 FETÖ'cü MİT tarafından paketlenip yakalanmıştı.

Haradinaj, 6 Türkün Kosova istihbaratı ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) işbirliği ile Türkiye'ye götürülmesi sonrası yaptığı açıklamada Türklere yapılan operasyon ve sınır dışı bilgisinin kendisine iletilmediğini söylemişti. Başbakan Haradinaj, içişleri bakanı ile istihbarat şefini görevden uzaklaştırmıştı.

Haradinaj, VOA'ya verdiği demeçte 6 Türk vatandaşının kendisine bilgi verilmeden Türkiye'ye götürülmesini 'Bu bir tür hırsızlık, Kosova'dan insan kaçırmadır.' yorumunda bulundu.

Söz konusu Türklerin sınır dışı edilmeleri konusunda bazı 'bulanık' durumların olduğunu söyleyen Haradinaj, "Oturum izinlerinin apar topar iptal edilmesi ve sınır dışı işlemleriyle ilgili gizlilik ve benim de bundan haberdar edilmemem, içişleri bakanı ve istihbarat bakanını görevden almamın başlıca nedeni." dedi.

Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi olaydan hemen sonraki yazılı açıklamasında ülkesindeki kurumların sınır dışı edilen kişilerin insani haklarını görmezden geldiklerini belirtmişti. Ancak saatler sonra düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'ye gönderilen Türklerin, Kosova istihbaratına göre ulusal güvenliği tehdit eden faaliyetler içinde olduklarına ilişkin raporların bulunduğunu aktarmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kişisel olarak tanımadığını belirten Başbakan Haradinaj, "Ama yine de Türkiye stratejik bir işbirliği içindeyiz. Kosova'da önemli olan şu; hiç kimse bizim işimizi bizim yerimize yapamaz. Biz bunu kendimiz yaparız. Hiç kimsenin Kosova'nın içişlerinde karar mekanizmaları üzerinde bir gücü olamaz." dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

AB sözcüsü Kocijancic: Sınır dışı olayı hukukun işleyişiyle ilgili soru işaretlerine neden oldu

Öte yandan Avrupa Birliği sözcülerinden Maja Kocijancic de salı günkü konuşmasında söz konusu Türklerin gözaltına alınmaları ve oturum izinleri olmalarına rağmen sınır dışı edilmelerinin hukukun işleyişi açısında soru işaretlerine neden olduğunu söyledi.

Kosova kurumlarının tüm faaliyetlerinin hukuki çerçevede olması gerektiğini belirten Kocijancic,"Elbette 15 Temmuz darbe girişimi sorumlularının adalete teslim edilmeleri gerektiğini anlıyoruz. Ancak iade işlemlerinde, uluslararası normlar takip edilmeli." diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23