• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İbrahim Saraçoğlu'nun tarifi! Ebegümeci ada çaylı gargara nasıl hazırlanır?

Yeniakit Publisher
2020-11-18 08:38:00 - 2021-01-26 17:05:52
İbrahim Saraçoğlu'nun tarifi! Ebegümeci ada çaylı gargara nasıl hazırlanır?

Ebegümeci ada çayı gargarası nasıl yapılır? Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan, koronaya karşı tedbirler tartışılırken, ebegümeci ve adaçayı gargarası önerisi geldi. Peki İbrahim Saraçaoğlu tarafından açıklanan ebegümeci ada çaylı gargara nasıl hazırlanır? Ebegümeci ada çaylı gargara nasıl hazırlanır?

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, koronaya karşı ebegümeci ve ada çaylı gargaranın salgın döneminde diğer tedbirlerin yanısıra ağız sağlığı için iyi geldiğini söyleyerek tarifini paylaştı. Ancak ebegümecinin koronavirüse karşı etkisi ilmen ispatlanmış değil.

Ebegümeci ada çaylı gargara nasıl hazırlanır?

Sağlık Bakanlığı'nın koronaya karşı "maske-mesafe-temizlik" uyarıları bağlamında Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu da, ağız temizliği konusunu gündeme getirdi. Koronaya karşı diğer tedbirlerin yanısıra, ağız temizliğinin de önemine dikkat çeken Saraçoğlu, vücuda giren virüste, enfeksiyona neden olmadan önce durdurabilmek için faydalı olabilecek önlemleri şöyle anlattı: “İşte burada daha burnunuzdayken yapacağınız şey adaçayı ve üçte bir oranında da ebegümeci. Adaçayı ile ebegümecini karıştıracaksınız, toplamı 5-6 gram kadar. Bunun gargarasını yapacaksınız. Yani bir tutam adaçayını aldınız, bir çentik de begümeci ilave edin, hatta iki tutam alın adaçayını, yarım tutam kadar da ebegümeci, karıştırın bir bardak suda, 6-7 dakika kaynatın. Ilıdıktan sonra süzeceksiniz. Sabah, öğle, akşam gargara yapın. Her gün taze hazırlayın. Arada birkaç yudum da alabilirsiniz. Hiçbir zararı yok. Kapalı ortamda havadaki mikropları kırmak, yok etmek istiyorsanız, bir bardak kaynar suyun içine 20-30 damla lavanta yağı veya kekik yağı veya adaçayı yağı koyun, hemen burası kokmaya başlar adaçayıyla kekikle, işte mikrop öldürücü. Yani kendinizin soluduğu havayı dezenfekte ediyorsunuz; ama bunu doğrudan koklayarak da yapabilirsiniz."

Ebegümeci faydaları neler?

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun tariflerini daha önce de kullandığını söyleyen 62 yaşındaki Mehmet Bulutçu, “Tarifi sayesinde, 10 gün demişti ben 5 gün kullandım basur diye bir şey kalmadı. Bu formüle de inanıyorum çünkü antiseptik şeyler bunlar. Ben inanıyorum halkımız bunu kullanırsa çare olacağına inanıyorum. Şu anda ebegümeci ve adaçayı almaya geldim. Kullanacağım. Birçok rahatsızlığım Saraçoğlu tavsiyeleri sayesinde geçti. Allah bin kat razı olsun ondan. Tedbirlerin yanısıra, bunu da kullanmaya başlayacağım hemen” diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hüseyin

Bilimsel bir çalışma olmadan nasıl Covid 19 için etkilidir diyebiliyorsunuz. İnsanları yanıltmayalım lütfen. Birileri kendini ön plana çıkartma derdinde, birilerinede para kazandırma derdinde. olan milletime oluyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23