• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Koronavirüs ne zaman biter? Ateş Kara'dan koronavirüsün ne zaman biteceğine dair açıklama

Yeniakit Publisher
2020-06-03 10:29:00 - 2020-06-03 10:32:06
Koronavirüs ne zaman biter? Ateş Kara'dan koronavirüsün ne zaman biteceğine dair açıklama

Koronavirüs salgınının biteceği tarihe ilişkin Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'dan da açıklama geldi. Ateş Kara, 15 Haziran gibi ciddi bir rahatlama beklediğini, Ağustos'ta ise virüsün biteceğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara'dan herkesin cevabını merak ettiği soruya cevap geldi. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında 15 Haziran'da ciddi bir rahatlama beklediğini söyleyen Kara kurallara uyulması durumunda koronavirüsün Ağustos ayında bitebileceğini söyledi.

CNN Türk'e konuşan Kara, "15 Haziran'da çok ciddi rahatlama bekliyorum. Türkiye'nin almış olduğu önemler çok önemli, ilaçlarla ciddi bir başarımız var. Kaybımız var bu can yakıcı bir durum fakat dünya sıralamasında iyi yerdeyiz. Bir can kaybını ve bir vakayı başarısızlık olarak değerlendirmeyiz. Seyahatlerimizde kurallara uymalı ve çok dikkat etmeliyiz" dedi.

Sosyal mesafe kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Kara "Sosyal mesafe en az 1.5 metre olmalı. Bir insanla karşılıklı konuşurken aramızdaki 60 cm olmalı" dedi.

Ateş Kara, CNN Türk'te yaptığı açıklamada da kurallara uyulursa Ağustos'ta koronavirüsün bitebileceğini söyledi. Kara, 2 yaşın altındaki çocuklarda maske kullanılmaması konusunda uyardı. Kara maske yerine bu çocuklara yüz koruyucu siperlik kullanılması gerektiğini söyledi.

Salgının bitiş tarihine ilişkin daha önce çeşitli kurumlar ve bilim insanları, Eylül ve Ekim aylarını işaret etmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Öztürk

Hocam Hayırlı günler.Şuan ben Diyarbakırda ikamet etmekteyim.Sizin bu tezinize katılmıyorum. Serbestlik çok erken geldi Şehirler arası seyahat serbest olunca vaka çok yayıldı Bayrama kadar Diyarbakır da vaka geri giderken şuan aldı başını gidiyor.Diyarbakır valiliği bu konuda çok çok gevşek kafeler pazarlar çıvıl çıvıl ana baba günü gelin ofis ve sur içi görün normal günden farkı yok.Ben buraya yazıyorun bu sorumsuzluk devam ederse bu önünü alamazlar.

Ali

Bu n lar böyle konuştukça halk tedbirleri uygulmiyr nasıl bitecek anlamak mümkün değil toplu ulaşım Araçları hinca hınç doldu istanbul dışına gidenler kontrolsüz bomba gbi hastalığı her yre yayma potansiyeli var böyle bir anda sanki korona da sıfır vaka varmış gibi hareket edilirse bu iş c ozulmez
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23