• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Korkusuz bakandan cesur bir adım daha! İmarda istismara göz açtırmayacak

Yeniakit Publisher
2019-10-26 12:14:00 - 2019-10-26 12:19:00
Korkusuz bakandan cesur bir adım daha! İmarda istismara göz açtırmayacak

Türkiye’nin dört bir yanındaki kaçak yapılanma girişimlerine karşı etkin bir mücadele başlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bu konudaki kararlılığını yeni adımlar atarak ortaya koyuyor.

Kıyılarımızda, göllerimizde, doğal sit alanlarında, özel çevre koruma bölgesi sınırları içinde, şehirlerimizde, yine en son Bodrum’da kaçak yapı ile alakalı kararlılığımız, mücadelemiz devam ediyor” diyen Bakan Kurum, “Şu an bin 100 imar denetçimiz var, bu imar denetçi sayısını 2 bin 100’e çıkarıyoruz” bilgisini verdi. Murat Kurum uyarılarını şu sözlerle açıkladı:

Başkanlara uyarı

Bu tarihten sonra Türkiye’de nerede olursa olsun kaçak yapı yapılmasına müsaade etmeyeceğiz’’ vurgusunu yapan Bakan Kurum, ’’Buna müsaade eden belediye başkanımız dahil kim varsa gerekli cezai işlemi yapacağımızı bildirmek isterim.

Kıyılarımızda, göllerimizde, doğal sit alanlarında, özel çevre koruma bölgesi sınırları içerisinde, şehirlerimizde, yine en son Bodrum’da kaçak yapı ile alakalı kararlılığımız, mücadelemiz devam ediyor. Şu an bin 100 imar denetçimiz var, bu imar denetçi sayısını 2 bin 100’e çıkarıyoruz. Antalya’da yeni imar denetçilerimize eğitim vereceğiz.

Önce tespit sonra yıkım

Önümüzdeki hafta itibarıyla bu sayı 2 bin 100 olacak. 100’ü İstanbul’da olmak üzere tüm Türkiye’de denetçilerimiz hizmet verecek, şehirlerimizde, yaylalarımızda, doğal sit ve tabiat alanlarımızda, kaçak yapı nerede varsa bu kaçak yapıyla mücadele noktasında imar denetçilerimiz görev yapacaklar. Mevzuata, kanuna aykırı olan yapıların tespitini yapacaklar. Biz de kararlılıkla bu yıkım süreçlerini gerçekleştiriyor olacağız.

TBMM’nin gündeminde

Hem imar ve kaçak yapıyla ilgili mücadele noktasında hem de yıkımı konusunda yeni düzenlemelerin yapıldığını dile getiren Bakan Kurum, konuyla ilgili taleplerini Türkiye Büyük Millet Meclisine ilettiklerini ifade etti. Kurum, “Bu tarihten sonra Türkiye’de nerede olursa olsun kaçak yapı yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Buna müsaade eden belediye başkanımız dahil kim varsa gerekli cezai işlemi yapacağımızı da buradan bildirmek isterim. Bu şehirler hepimizin, korumak durumundayız. Bu şehirlerimizi koruyarak, gelecek nesillerimize aktarmak durumundayız. Bu noktada benim de eksikliğim varsa, ben de cezamı çekmeye razıyım” diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23