• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Konutta büyük indirim geldi

Yeniakit Publisher
2018-05-20 09:26:00 - 2018-10-24 12:11:34
Konutta büyük indirim geldi

Gayrimenkul alanında ülkemizin önde gelen STK’larından Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) ve Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği’nin (KONUTDER) güç birliği yaparak başlattığı indirim kampanyası ilk 5 günde büyük ilgi gördü.

50’ye yakın şirketin 150’yi bulan projede başlattığı “Birlikten Güç Doğacak, Türkiye Kazanacak” adlı kampanyada İstanbul ağırlıklı alış veriş piyasaya canlılık getirdi. Şirketlerin stokları dahilinde katıldığı kampanya kapsamında, bazı projelerde anahtar teslim avantajı öne çıkarken bazıları da lokasyon değerleri ile tüketicileri cezbediyor. Vergi, harç ve diğer indirimlerle yüzde 30’u geçen oranlarda avantaj sağlayan kampanya 25 gün daha devam edecek.

İNDİRİM DE BÜYÜK SEVİNCİDE

Markalı konut üreticileri ilk adımda liste fiyatı üzerinden yüzde 20 indirim yapıyor. Ev satın almak isteyenler yüzde 5 peşinat ödüyor, kalan peşinat bölümü taksitlendiriliyor. KONUTDER Başkanı Altan Elmas, 15 Haziran 2018’e kadar devam edecek kampanya süresince zam yapılmayacağı sözünü verdi. Bu mesaj tüketicilerin moralini daha da yükseltti. Kampanyaya destek veren konut üreticisi firmaların temsilcileri, “Başta gençler olmak üzere daha geniş kesimlerin ev sahibi olmasını istiyoruz’’ derken bazı firmalar kampanyada verdikleri sözün de üzerine çıkarak ilave yüzde 5 daha indirime gitti.

DİŞE DOKUNUR AVANTAJ

Kampanya ile taçlanan fedakârca yaklaşım; gerek KDV, gerekse tapu harçlarındaki indirimle birleşince konut alıcısına önemli fırsatlar sunulmuş oldu. Örneğin, değeri 600 bin lira olan bir daire yüzde 20 indirim ile 500 bin liraya, tapu masrafı 20 bin liradan 15 bin liraya, KDV’si ise 90 bin liradan 40 bin TL’ye iniyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

SUR’DAN 1500 LİRA TAKSİTLE EV

30 gün sürecek kampanya boyunca fiyat artışı olmayacağının garantisini veren Sur Yapı, 120 ay vade ve bin 500 liradan başlayan taksitlerle müşterilerini ev sahibi yapıyor. Kampanya kapsamında yüzde 5 peşinat alan şirket, altıncı ayda yüzde 15; 12, 24 ve 36’ıncı aylarda ise yüzde 10 vade farksız ödeme seçeneklerini sunuyor.

Avantajlı satışların yapıldığı 12 Sur Yapı projesi ise şunlar: Sur Yapı: Bahçeyaka Ispartakule, Semt Bahçekent, Topkapı Evleri, Tempo City, Excellence Koşuyolu, YeşilMavi Maltepe, Muhit Sancaktepe, Lavender Sancaktepe, Gölbahçe Evleri, İlkbahar, Şehir Konakları, Bursa  Marka Rezidans.

PATRONLARDA UMUTLU

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım: “Şimdiye kadar olan kampanyalarda konut faizini düşük tutmak için firma olarak bankalara ödediğimiz yüzde 6-11 arasında katkı paylarını, bu kampanyada müşteriye yansıtma kararı aldık. Diğer taraftan, her kampanyada standart olarak yapılan peşin alımlardaki yüzde 10-14 arasında indirim oranını da buna ekleyince, konut alıcıları açısından yüzde 20 oranında bir avantaj ortaya çıktı. Müşterilerimize sadece miktar olarak desteğimiz bununla sınırlı kalmadı. Banka kredili satışlardaki yüzde 20 olan yasal faizi yüzde 5’e indirdik. Yüzde 15’lik oranı da 36 ay vadeye 0 faizle yayarak finansman maliyetini de biz üstlendik. Şirket olarak Ramazan Ayı sonuna kadar 450 daire satışını hedefliyoruz.”

Hasanoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Hasanoğlu: “Gayrimenkul sektörü olarak Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın çağrısına indirim ve düşük peşinat kampanyasıyla destek veriyoruz. Bu yeni düzenlemeler ve hayata geçirdiğimiz dev kampanyanın sektöre büyük bir canlılık getireceğini düşünüyoruz.’’

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı: “Markalı geliştiricilerin katılımı ile hayata geçen ve sadece yüzde 5 peşinat ile sınırlı sayıdaki stok için geçerli olacak bu kampanya özellikle orta gelir grubunun da ev sahibi olmasının önünü açacaktır. Ege Yapı olarak projelerimizle kampanyaya katıldık ve yüksek bir talep bekliyoruz. Fedakârlıkta bulunan herkesi kutluyorum.’’

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas: “KONUTDER olarak öncülüğünü yaptığımız kampanyaya Sur Yapı olarak da tam destek veriyoruz. 30 gün için çok cazip fırsatlar üst üste geldi. Özellikle gençlerin ve yeni evlilerin 214 bin lira fiyattan başlayan dairelerimizi yüzde 20 indirimli ve yüzde 5 peşinatla alma fırsatını değerlendirmelerini istiyoruz.’’

Teknik Yapı: YücelPark, Deluxia Park Residence, Concord İstanbul, Uplife Kadıköy, Metropark, Evora İstanbul, Evora Denizli.-MESA: Mesa Orman, Çubuklu 28, Mesa Koz, Mesa Cadde, Yeşilyaka Koru, Yeşilyaka Su ve Mesa Gökada-İhlas Yapı: Bizim Evler 7-Ağaoğlu: Çekmeköy, Maslak 1453-Akzirve: Akzirve Topkapı-AND Gayrimenkul: AND Frekans ve AND Pastel-Artaş: Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupa Konutları Atakent 4-Arven: Kasr-ı Arvevn-Babacan Holding: Premium, Port Royal, Palace, Central-Baysaş: Baysaş 1. ve 2. etap istanbul 216 (Fikirtepe)-Cathay Group: Nivo İstanbul ve Nivo Ataköy-Çalık Gayrimenkul: Taksim 360-Demir İnşaat: Demir La Vida, Demir Country-DKY İnşaat: Lokum Manzara-Ege Yapı: Kordon İstanbul, Batışehir-Garanti Koza: Kozapark-Gedizler: Ev’re 1, Ev’re 2-Haldız İnşaat: Transform Fikirtepe, Kocaeli İzmit Tuana Evleri, Kocaeili Derince Çınarlıkent-Halk GYO: Bizimtepe Aydos, Sehristan Konutları-Hasanoğlu İnşaat: BANU EVLERİ Ispartakule, BANU EVLERİ Ispartakule 3-İş GYO: Manzara Adalar, İnistanbul-Kiler GYO: Referans Güneşli, R Bahçeşehir, R Kartal Towers, R Kartal Kordonboyu-Kuzu Grup: Sea Pearl Ataköy, Spradon, Divan Residence-Kütahya Seramik: NG Residence-NEF: Çekmeköy, Bahçelievler, İnistanbul Topkapı, Nef Basın Ekspres 36, Nef Kandilli-Nuhoğlu İnşaat: Yenitepe Kadıköy, Yenitepe İzmir, Cubes Ankara-Obaköy Gayrimenkul: Transform Fikirtepe-Polatyol: Eston Şehir Koru-Sinpaş: ANKARA: Altınoran, Ege Vadisi, Marina Ankara, Yalı Vadi, İSTANBUL: Aydos Country, Gökorman, Finans Şehir, Sinpaş Time, Metrolife, Queen Bomonti, İş Modern Ambarlı, DENİZLİ: Aqua City Denizli, BURSA: Bursa Modern, Aquacity Bursa-Solid İnşaat: Trendist Ataşehir-Tahincioğlu Gayrimenkul: Nidapark Küçükyalı, Nidapark Bomonti, Nidapark Ayyıldız, Nidapark İstinye, Nidapark Kayaşehir-Yiğit Group: Sinanlı Fortis Kadıköy, Fortis İstanbul-24 Gayrimenkul: Marina 24

İŞTE FIRSATLAR VE İNDİRİMLER

  • Vadeli satışlarda vatandaşları rahatlatacak seçenekler sunuldu.
  • Kişiye özel ödeme planları belirlendi.
  • Tapu harcı binde 20’den binde 15’e düştü.
  • Tapu harcı indirimi kapsamına yalnız konut ve işyerleri alındı.
  • Kat irtifakı tesis edilmiş olan konutlar da tapu harcı indirim uygulamasına dahil edildi.
  • Tapu harcı indirim uygulaması alınan karar ile 31 Ekim 2018 tarihine kadar [bu tarih dahil) geçerli olacak.
  • 150 metrekareden büyük konutların tesliminde alınan KDV oranı yüzde 18’den yüzde 8’e düşürüldü.
  • 150 metrekareden büyük konutların teslimlerinde uygulanacak. KDV indirimi 31 Ekim 2018 tarihine kadar [bu tarih dahil) uygulanacak.              
  • İşyeri teslimlerinden uygulanan yüzde 18’lik KDV oranı da 31 Ekim 2018’e kadar yüzde 8’e düşürüldü.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23