• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Komuta kademesi bayram namazını Cizre'de kıldı

Yeniakit Publisher
2018-06-15 09:02:00 -
Komuta kademesi bayram namazını Cizre'de kıldı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberindeki kuvvet komutanlarıyla geceyi Şırnak'ta geçirdi, bayram namazını Cizre'de vatandaşlarla kıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, sınır  ötesindeki operasyonun devam ettiğini belirterek, "Ülkemizin ve milletimizin  sahip olduğu milli ve yerli tüm kaynakları kullanmak suretiyle hep birlikte asil  milletimizden aldığımız sevgi ve destekle bu işi bitireceğiz. Bu konuda  kararlıyız. Bu konuda ısrarlıyız." dedi. 

Akar,  akşam saatlerinde geldiği Şerafettin Elçi Havalimanı'nda Vali  Mehmet Aktaş ve öteki ilgililer tarafından karşılandı.

Orgeneral Akar buradan beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral  Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz  Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ile askeri helikopterle 23. Piyade  Tümen Komutanlığına geçti. Brifing alan Orgeneral Akar, önce Şırnak Valiliğini  ardından Çakırsöğüt Komando Tugay Komutanlığını ziyaret etti.

Tugay komutanlığında ramazan ayının son iftarını şehit aileleri,  gaziler ve komandolarla yapan Orgeneral Akar, güvenlik güçlerinin en önemli  görevinin vatanı korumak ve kollamak olduğunu belirtti.

Görevleri arasındaki birinci önceliğin terörle mücadelede olduğunu  vurgulayan Akar, "Bugüne kadar olduğu gibi bugün ve yarın da en son terörist  etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Bunu yaparken  güvenlik kuvvetlerimiz arasında bir fark yok. Omuz omuza et ve tırnak gibi bu  mücadeleyi sonuna kadar azimle, kararlılıkla sürdürdük, sürdüreceğiz." diye  konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Orgeneral Akar, milletin birlik ve beraberliği, ülkenin geleceği,  değerlere  sahip çıkılması, halkın rahat ve huzur içinde yaşaması için, "Ölürsek  şehit kalırsak gazi anlayışı" içinde azim ve kararlılıkla çalışmalarını  sürdürdüklerini dile getirerek, "Ülkemizin ve milletimizin sahip olduğu milli ve  yerli tüm kaynakları kullanmak suretiyle hep birlikte asil milletimizden  aldığımız sevgi ve destekle bu işi bitireceğiz. Bu konuda kararlıyız. Bu konuda  ısrarlıyız, Allah'ın yardımı, sizlerin de desteğiyle bu işi bir şekilde inşallah  sonlandıracağız." ifadelerini kullandı.

Çakırsöğüt Komando Tugay Komutanlığının bazı unsurlarının Afrin'den  yeni geldiğine işaret eden Orgeneral Akar, şunları kaydetti:

"Türk Silahlı Kuvvetleri olarak sadece yurt içinde değil, sınır  ötesinde de ülkemize ve milletimize gelebilecek tehdit ve tehlikeleri de yok  etmek zorundayız. Bunlara karşı da her türlü tedbiri almaya kararlıyız, aldık,  alacağız. Biz Afrin'de işgalci değiliz. Suriyeli kardeşlerimizin eza, cefa  çektiğini, teröristlerin baskısına, zulmüne muhatap olduğunu gördük ve bu Afrin  harekatıyla birlikte jandarmasıyla, polis teşkilatımızla, korucularımızla  mücadele etmek suretiyle hem hudutlarımızın güvenliğini sağladık hem de  teröristlerin baskısına maruz kalan Suriyeli kardeşlerimizin de rahata ve huzura  ermesini sağladık. Oradaki çalışmalarda tamamen uluslararası hukuka, Suriye'nin  toprak bütünlüğüne, insan haklarına uygun çok temiz bir mücadele yapılmıştır.  Hiçbir lekesi, yanlışı olmayan tarihimize, kültürümüze, mesleki, insani, manevi  değerlerimize saygılı bir şekilde oradaki faaliyetlerimizi gerçekleştirdik."

Afrin'de kontrolün tamamen sağlandığını belirten Orgeneral Akar,  "Hainlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcı ve mayınlarla mücadeleyi  sürdürmekteyiz. Oradaki insanların da rahata, huzura, güvene erdikten sonra  günlük yaşamlarını rahat sürdürebilmeleri için Türk Silahlı Kuvvetleri her türlü  insani yardım faaliyetini desteklemektedir. Örneğin Türk Silahlı Kuvvetlerinin  seyyar fırınlarında üretilen günde 15 bin ekmek oradaki kardeşlerimize  dağıtılıyor." diye konuştu.

Irak'ın kuzeyinden devamlı olarak yurda yönelik tacizin, saldırının  olduğunu aktaran Orgeneral Akar, şu ifadeleri kullandı:

"Bunların da mutlaka bitmesi lazım. Bununla ilgili çalışmamız başladı  büyük bir kararlılıkla devam ediyor. Aynı şekilde burada da Irak’ın toprak  bütünlüğüne, siyasi bütünlüğüne son derece saygılıyız. Ancak Irak'ın içinde  bulunduğu durum nedeniyle halkımızın, hudutlarımızın, güvenlik güçlerinin  güvenliğini sağlamak bakımından bu operasyonları yapmak mecburiyetindeyiz.  Yıllardan beri oradaki terör yuvaları maalesef kurutulamadı fakat bu sefer dönüş  yok. İnşallah hep birlikte askeriyle jandarmasıyla polisiyle korucusuya ve  milletimizin desteğiyle onu da orada bitirmeye kararlıyız. Çünkü bizler tarihten,  atalarımızdan aldığımız güçle sınırlarımızda, sınırlarımızın ötesinde inşallah  barışı, huzuru, adaleti sağlayacağız ve burada yaşayan masum, mazlum, dürüst  insanlar rahat ve huzur içinde çalışacaklar, ekmeklerini ağız tadıyla yiyecekler.  Gayretimiz budur. Bizim gözümüzde dinsel, mezhepsel, etnik ayrım söz konusu  değil. Bizim için 81 milyon kardeştir. Biz 81 milyonun rahatı, huzuru, güvenliği  için 'Ölürsek şehit kalırsak gazi' diyerek yola çıktık. Nerede olursa olsun  vatanımızın korunması, kollanması, milletimizin rahatı ve huzuru, egemenliğimiz  ve bağımsızlığımız konularında elimizden gelen her türlü gayreti ayrım  yapmaksızın gösterdik, göstermeye devam edeceğiz."

Orgeneral Akar, daha sonra şehit aileleri ve gazilerle fotoğraf  çektiren Orgeneral Akar, geceyi 23. Piyade Tugay Komutanlığında geçirdi. Sabah  helikopterle Cizre'ye geçen Orgeneral Akar, beraberindeki kuvvet komutanları ve  Şırnak Valisi Mehmet Aktaş ile bayram namazını Huzur Camisinde kıldı. Namaz  sonrası vatandaşlarla bayramlaşan Orgeneral Akar, bir süre çarşıda gezdi. Bir  restoranda kahvaltı yapan Orgeneral Akar, buradaki vatandaşlarla bayramlaştı,  sohbet etti. Orgeneral Akar ve beraberinki komutanlar daha sonra 172. Zırhlı  Tugay Komutan Yardımcılığına giderek Mehmetçik'le bayramlaştı

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23