• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Komşu ülke karıştı! Protestoculara destek veren şaşırtmadı

Yeniakit Publisher
2019-11-17 09:33:00 - 2019-11-17 10:17:38
Komşu ülke karıştı! Protestoculara destek veren şaşırtmadı

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran'da akaryakıt zammı sonrası başlayan protestolarla ilgili, "ABD sizi duyuyor. ABD sizi destekliyor. ABD sizin yanınızdadır." açıklamasını yaptı.

İran'da, devlet tarafından sübvanse edilen benzine yüzde 50 zam yapıldı. Başkent Tahran olmak üzere, Ahvaz, Hürremşehr, Bircend, Meşhed, Geçsaran, Sircan, Bender Abbas, İsfahan, Şiraz ve birçok kentte sokağa çıkan halk, benzine yapılan zamma tepki gösterdi. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, protestolarla ilgili "ABD sizi duyuyor. ABD sizi destekliyor. ABD sizin yanınızdadır." dedi.

"ABD sizi duyuyor, sizi destekliyor"

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran'da başlayan sokak gösterileri sonrası sosyal medya hesabından bir açıklama metni yayımladı.

Pompeo, mesajında "40 yıl süren tiranlıktan sonra gururlu İran halkı, hükümetlerinin suiistimalleri konusunda sessiz kalmıyorlar. Biz de sessiz kalmayacağız. İran halkına bir mesajım var: ABD sizi duyuyor. ABD sizi destekliyor. ABD sizin yanınızdadır." dedi.

Ruhani: 4 yıldır benzine zam yapmıyoruz

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise yapılan zamları savundu. Konuyla ilgili yaptığı açıklama yapan Ruhani, 4 yıldır benzine zam yapmadıklarını belirterek, artışın halkın menfaatleri doğrultusunda ve dar gelirli vatandaşlara yardım amacıyla yapıldığını ifade etti.

Tüm gelir 60 milyon kişiye dağıtılacak

Ruhani, ekonomik krize rağmen hükümetin artıştan kazanç elde etmeyi amaçlamadığını ve tüm gelirin 60 milyon kişiye dağıtılacağını vurguladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Hamaney'in posterleri ateşe verildi

Sokaklara çıkan İran halkı, zamma öfkesini göstermeye devam ediyor. Tahran'da benzine zam yapılmasını protesto eden göstericiler yolları kapattı. Bir grup ise, ülkenin dini lideri Ali Ayetullah Hamaney'in posterlerinin olduğu bir panoyu ateşe verdi.

İran Merkez Bankası binası ateşe verildi

Al Arabiya televizyonu, Huzistan eyaletinin Behbahan kentinde yer alan İran Merkez Bankası binası ateşe verildiği videoyu okuyucularına servis etti.

Sokaklar ateşe verildi

İran'daki gösterilerde halk sokaklara indi. Gece ve gündüz aralıksız 10'dan fazla kentte devam eden eylemlerde sokaklar ateşe verildi. Gösteriler her geçen saat daha da yayılıyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hadra

Bu Melun ,Lanet ABD nin ayağına gittik ya! İranı Karıştırmasına neden şaşalım ki? Bu ABD nin Ülkemizde kaçtane Otokontrol Üssü var? Hele bu İncirlik bşımızın musibeti Terörürn Merkezi değilmi? Biz Kobaniye kızıyoruz,Kobaniyi beseleyen Kİm? Silahlandıran Kim? Tavır koyma ,Ayağına git,Sonra kız! El İnsaf insan biraz dik durur! Sen Sanayi Kurma! Olan Fabrikayı denetleyip iyi işletme! Özelleştir,Peşkeş çek vb sonra ABD ye İsraile kız! Önce SEn hele bir SEN OLKİ? bak bakalım neolur?

Hakan

Iranda petrole %50 degil %300 zam yapildi cünku herkesin ayda birkere bir depo ucuzlatilmis benzin alma hakki var bu ucuz benzine %50 zam diger normal olarak satilan benzine %300 zam yapildi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23