• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kolay yapılan sütlü baklava tarifi...

Yeniakit Publisher
2018-05-31 16:47:00 - 2018-05-31 16:47:56
Kolay yapılan sütlü baklava tarifi...

Şerbetli baklavayı seviyor ancak ağır geldiği için yiyemiyorsanız sizlerde kolay yapımıyla ve hafif tadıyla midenizi rahatsız etmeyecek iftar sofralarının en şık ve lezzetli sütlü baklava tarifini deneyebilirsiniz.

MALZEMELER:

- Yarım kilo baklava yufkası,

- 4 yemek kaşığı çekilmiş ceviz,

- 4 yemek kaşığı Hindistan cevizi,

- 150 gram margarin,
ÖNE ÇIKAN VİDEO

- 2 yemek kaşığı tereyağ

ŞERBETİ İÇİN:

- 3 su bardağı süt,

- 3 su bardağı toz şeker

YAPILIŞI:

Baklavayı hazırlayacağınız tepsinin içine tereyağı ile yağlayın. Yarım kilo olan baklava yufkasını ikiye bölün ve baklava yufkalarının ilk kısmını tepsinin altına koyun, üstlerine cevizleri ve Hindistan cevizlerini ekleyin. Geri kalan baklava yufkalarını da tepsiye koyun. Bu işlemin ardından margarini tavada eritin ve baklavanın üzerine eşit bir şekilde dağıtın. Daha sonra baklavayı dilimler halinde kesin ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Bu sırada sütü ocağın üzerine alın ve şekeri ekleyin. Şeker eriyinceye kadar sütü kaynatın. Baklava tamamen pişince fırından çıkarın ve hazırladığınız sütlü şerbeti üzerine dökün. Baklava şerbeti çekince servis edin.

Afiyet olsun...

 

 

 

Yasemin.com'dan alınmıştır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23