• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kocaeli'de avukatın öldürülmesi davasında karar

Yeniakit Publisher
2019-04-25 13:23:32 -
Kocaeli'de avukatın öldürülmesi davasında karar

İzmit ilçesinde bir avukatın öldürülmesine ilişkin davada, sanıklardan biri "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, diğeri "kasten öldürmeye yardım etmek" suçundan 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin İzmit ilçesinde Kocaeli Barosu avukatlarından Mehmet Samim Geredeli'nin silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin davada bir sanık "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, bir sanık da "kasten öldürmeye yardım etmek" suçundan 20 yıl hapisle cezalandırıldı.

Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Serhat Abdullah Sağ ile üvey kardeşi Hakan Sağ ve taraf avukatları katıldı.

Küçük yaştaki tutuksuz sanık B.C.T. ise duruşmada yer almadı.

Cumhuriyet savcısı, önceki celse açıkladığı mütalaasını tekrarlayarak, sanık Serhat Abdullah Sağ'ın, silahla 5 kez ateş ederek kamu görevi gören avukat Mehmet Samim Geredeli'yi kasten öldürdüğü suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istedi.

Sanık Hakan Sağ'ın ise kamu görevlisinin öldürülmesine yardım etmek suçundan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını ve iki sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesi isteyen savcı, suça sürüklenen B.C.T'nin, olaya karıştığına dair delil bulunmadığından tüm suçlardan beraatini talep etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Maktulün avukatları, mütalaaya kısmen itiraz ederek, sanıkların birlikte hareket ettiğini ileri sürdü.

Avukatlar, "müşterek faillik" unsurlarının oluştuğunu savunarak, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını, tutuksuz sanığın da tutuklanmasını talep etti.

Ayrıca avukatlar, sanıkların, maktulün bürosuna gelerek para talebinde bulunmaları gerekçesiyle yağma suçundan da cezalandırılmasını istedi.

Sanık Serhat Abdullah Sağ'ın avukatı, daha önce verdiği yazılı savunmasını tekrar etti.

Sanık Hakan Sağ'ın avukatı, müvekkilinin sanık Serhat Abdullah Sağ'ın üvey kardeşi olduğunu, bu olaydan bir çıkarının bulunmadığını ileri sürerek, "Olay sırasında Hakan Sağ'ın abisini engellemeye çalıştığına yönelik ifadeleri var. Müvekkilimiz, daha önce hiçbir suça bulaşmamış 20 yaşında bir gençtir. Tahliyesini talep ediyoruz." diye konuştu.

Sanık Serhat Abdullah Sağ, savunmasında, katılan vekillerin beyanlarını kabul etmediğini belirterek, "Bazı şeyleri cımbızla çekerek beni suçlamaktadırlar. 20 yaşında bir genç olsaydım bu avukatları vururdum." dedi.

Son sözü sorulan sanık Hakan Sağ ise yaşanan olay nedeniyle üzgün olduğunu kaydetti.


- Mahkeme kararını açıkladı

Mahkeme heyeti, sanık Serhat Abdullah Sağ'ın, avukat Mehmet Samim Geredeli'yi "yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılmasına karar verdi.

Heyet, sanığın "yasak silah taşımak" suçundan da 2 yıl hapis ve 2 bin lira adli para cezasıyla cezalandırmasına hükmetti.

Sanık Hakan Sağ'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren heyet, "asli failin yanında bulunup ona cesaret vererek ve olaydan sonra kaçırmak suretiyle yardımcı olduğu" anlaşıldığından cezayı 20 yıl hapse çevirdi.

Heyet, tutuksuz yargılanan suça sürüklenen çocuk B.C.T'nin ise "delil yetersizliğinden" beraatine karar verdi.


- Olay

Kocaeli Barosu avukatlarından Mehmet Samim Geredeli, 10 Ekim 2017'de Ömerağa Mahallesi Fethiye Caddesi'ndeki hukuk bürosunda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Olaya karıştığı iddiasıyla kimlikleri tespit edilen kişilerin İstanbul'a kaçtığını belirleyen Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Pendik ilçesindeki çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Operasyonda, 3 pompalı tüfek, 1 tabanca ve fişekler ele geçirilirken, gözaltına alınan Hakan Sağ ile B.C.T. sevk edildikleri hakimlikçe tutuklanmış, B.C.T daha sonra tahliye edilmişti.

Katil zanlısı olduğu ileri sürülen Serhat Abdullah Sağ da İstanbul Kağıthane'deki bir eğlence merkezinde yakalanarak Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne getirilmişti. Savcılıktaki ifadesinin ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan Serhat Abdullah Sağ tutuklanmıştı.

Avukat Geredeli ile sanıklar arasında bir kamulaştırma davası nedeniyle alacak verecek meselesi olduğu ileri sürülmüştü.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23