• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

KİPTAŞ'ın Vaditepe Projesinde Hukuk Savaşı

Yeniakit Publisher
2015-06-08 13:24:00 -
 KİPTAŞ'ın Vaditepe Projesinde Hukuk Savaşı

KİPTAŞ imzasıyla Bahçesehir'de inşa edilen Vaditepe projesinde teslimlere 5 ay kala yargının aldığı karar dikkatleri yeniden bu bölgeye çevirdi.

Ekim 2013’te lanse edilen ve 15 ayda kabası bitirilen projeyle ilgili olarak 1. İdare Mahkemesi, emsal artışına yol açan imar planında yapılan değişikliğin iptaline oy birliğiyle karar verdi. Mahkeme, plan tadilatının yapılaşma yoğunluğunu yüzde 25 artırdığını ancak planda bu yoğunluğa göre gerekli altyapı düzenlemelerinin yapılmadığını vurguladı.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li üyelerinin açtığı davada alınan kararda, KİPTAŞ'ın Vaditepe projesinin yapı ve nüfus yönünden yoğunluğu artırarak ulaşımda olumsuz sonuçlara yol açacağının altı çizildi. Mahkeme dava konusu olan 1/5000 ölçekli nazını imar planının şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararına uygun olmadığını belirtti. Davacılardan IBB eski meclis üyesi Serdar Bayraktar, Vaditepe projesinde henüz yapılaşmaya başlanmamış boş parsellerin olduğunu söyledi. Alınan bu kararla söz konusu parsellerde yeni inşaatlara başlanmaması gerektiğini vurguladı. İptal edilen planda binaların 35 kat yüksekliğe kadar çıktığını ifade eden Bayraktar, bundan sonra yapımı bitmiş konutlar için gereken yol ve altyapı sisteminin sağlanmasının beklendiğini dile getirerek, "Verilen iptal kararı para kazanma odaklı uygulamalar için bir cevap niteliğinde. Bir kent inşa edilirken ve geliştirilirken akla ve şehircilik ilkelerine uygun bir yaklaşım gerektiğini de gösteriyor" dedi.

 

Bahçeşehirliler Derneği (BADER) Başkanı Uğur Karabulut da KİPTAŞ Vaditepe projesiyle yapılan devasa binalarla Bahçeşehir'in hava sirkülasyonunun kesildiğini iddia ederek, "İnşaatlara, ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) onayı alınmadan başlandı. Bilirkişi raporunda da Vaditepe Projesi'nin "kamu yararına uygun olmadığı" görüşü verildi. Mahkemenin iptal kararı bilirkişi raporuna uygun. Ayrıca "ne yaparsak yapalım bir çözüm olmuyor" anlayışını yıkıyor" değerlendirmesinde bulundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Şimdi gözler KİPTAŞ’ın hukuk kurmaylarının hazırlayacağı raporda olacak.

 

emlakrehberi / 8 Haziran 2015

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23