• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kılıçdaroğlu'nun istifa ihtimali Tuncay Özkan'ı tedirgin etti

Yeniakit Publisher
2018-06-26 12:08:00 - 2018-06-26 12:10:51
Kılıçdaroğlu'nun istifa ihtimali Tuncay Özkan'ı tedirgin etti

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, partisinden daha fazla oy alınca, Kılıçdaroğlu’nun istifa edeceği ve İnce’nin genel başkanlığa oynayacağı iddia edildi. Bu durum parti içinde İnce ile gerilim yaşamış olan isimleri tedirgin etti. Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesini istemeyen CHP'liler, genel başkanlarını beklemeden meydana çıkıp, istifanın söz konusu olmadığını söyleyerek Kılıçdaroğlu'nu koltuğunda tutmaya çalışıyor.

 yeniakit.com.tr  Muharrem İnce’nin CHP’den fazla oy alması ve Kılıçdaroğlu’nun parti içindeki pasif tutumu, mecvut genel başkanın istifa edeceği ve Muharrem İnce’nin genel başkanlığa oynayacağı iddialarına neden oldu. Bu iddia, partide Muharrem İnce ile gerilim yaşamış isimleri tedirgin etti. Kılıçdaroğlu bugün gerçekleştirilecek toplantının ardından açıklama yapacak, lakin Kılıçdaroğlu’ndan önce, İnce ile yaşadığı gerilim bilinen parti genel başkan yardımcısı Tuncay Özkan açıklama yaparak Kılıçdaroğlu’nun istifa etmeyeceğini öne sürdü.

MYK TOPLANDI, AÇIKLAMA GELDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere MYK'yı topladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da, bugün yapılacak olan kurultaya ilişkin açıklama yaptı.

“BÖYLE BİR ŞEY OLABİLİR Mİ”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan istifası istenen Kılıçdaroğlu hakkında yaptığı açıklamada, “Böyle bir şey olabilir mi efendim? Kılıçdaroğlu görevine devam edecek. Bugün 3.5 saat toplantı yaptık. Geleceği planladık. Kurultay planımız yok.” dedi.

Özkan, “CHP olarak karşımızdaki büyük sorunları biliyoruz. Türkiye’yi bulunduğu dar boğazdan çıkarmak için elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.

TEDİRGİNLİK VAR

Parti içinde Muharrem İnce ile tedirginlik yaşamış olan isimler, Kılıçdaroğlu’nun bırakması ve İnce’nin yeni genel başkan olma ihtimalinden tedirgin oldu.

ÖZKAN İNCE İLE SIKINTI YAŞAMIŞTI

Geçtiğimiz aylarda Muharrem İnce’nin Kılıçdaroğlu’nun rakibi olarak kurultayda genel başkanlığa aday olup olmayacağı tartışılırken Tuncay Özkan Kübra Par’ın programında şu ifadeleri kullanmıştı:

Kılıçdaroğlu tek aday olacak. Karşısına rakip çıkmayacak. Muharrem Bey yaşadığımız sorunlar nedeniyle 1,5 ay önce Genel Başkanımızı ziyaret etti. Tek, ortak listeyle çıkılmasıyla ilgili görüşünü belirtti. Bu Muharrem İnce'nin kamuoyuna da açıkladığı bir şey.

Özkan’ın açıklamasından sonra sinirlenen Muharremİnce, Twitter hesabından şu açıklamayı yapmıştı:

İzmir Milletvekili Tuncay Özkan katıldığı bir televizyon programında ‘1.5 ay önce CHP Genel Başkanı ile bir görüşme yaptığımı, o görüşmede 3-4 Şubat 2018 tarihinde yapılacak Kurultayımızda aday olmayacağımı açıkladığımı’ söylemiş. Neresini düzelteyim? 1.5 ay önce böyle bir görüşme olmadı, Sayın Genel Başkan ile en son oğlumun düğün davetiyesini vermek için görüştüm.

“ÖZKAN BASIN SÖZCÜM DEĞİL, HERKES KONUŞTUĞUNA DİKKAT ETMEK ZORUNDA”

İnce şöyle devam etmişti:

“CHP Genel Başkan adayı olmak için Genel Başkan dahil kimseden icazet alınmaz, Kurultay Delegelerimizin en az 1/10’nun imzasını bulan aday olur. Henüz Kurultay süreci devam ederken, illerimizin büyük çoğunluğunda İl kongrelerimiz yapılmamış ve kurultay delegelerimiz seçilmemişken benim kararımı açıklamak Tuncay Özkan’a mı düşer? Kendisi benim basın sözcüm değildir.

Türkiye’nin bunca sorunu varken amacım partimin bir Milletvekili ile polemiğe girmek değil doğru bilgilendirmeyi yapmaktır. Herkes televizyonda ne konuştuğuna dikkat etmek zorundadır.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23