• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kemalist zihniyetten 36 yıl önce vefat eden Necip Fazıl’a yasak!

Yeniakit Publisher
2019-08-22 16:49:00 - 2019-08-22 18:09:47
Kemalist zihniyetten 36 yıl önce vefat eden Necip Fazıl’a yasak!

Laikçi Kemalist zihniyetin baskısı altında kalan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 36 yıl önce vefat eden üstad Necip Fazıl’ın kaleme aldığı “Put Adam” isimli kitabın tüm nüshalarına el konulmasına karar verdi. Kitabı yayınlayan yayınevi hakkında da soruşturma başlatıldı.

 yeniakit.com.tr 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Mustafa Kemal’e hakaret içeren öğeler barındırdığı gerekçesiyle, üstad Necip Fazıl Kısakürek tarafından kaleme alınmış olan “Put Adam” isimli kitabı piyasaya süren yayınevi yetkilileri hakkında soruşturma başlattı. Savcılığın talebi üzerine Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği, kitabın tüm nüshalarına el konulmasına, dağıtım ve satışının yasaklanmasına karar verdi.

Yetkililer hakkında soruşturma başlatıldı

İçeriğinde Mustafa Kemal’e yönelik hakaret içerdiği iddiasıyla, Necip Fazıl’ın "Put Adam" isimli kitabını piyasaya süren yayınevi yetkilileri hakkında, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret"ten soruşturma başlatıldı.

Kitap yasaklandı

Soruşturma kapsamında savcılığın talebi üzerine Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği, adı geçen kitabın tüm nüshalarına el konulmasına, dağıtım ve satışının yasaklanmasına karar verdi.

36 yıl sonra gelen yasak

Kemalist zihniyet, ömrünü İslami nizamın ihyası ve ferdiyetçiliğe karşı mücadeleye adamış mütefekkir ve şair Necip Fazıl Kısakürek’in vefatından 36 yıl sonra dahi rahat durmuyor. Sultan Vahdettin’i övdüğü bir yazıda, Mustafa Kemal’le ilgili tek bir cümle bile olmamasına rağmen, “Atatürk’ün sevmediği Vahdettin’i övmek, Atatürk’e en büyük hakarettir” bahanesiyle 5816 sayılı kanuna muhalefetten yargılanan Necip Fazıl, 2019’da dahi aynı bahanelerle Kemalistler tarafından hedefe konuluyor!..  
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ata

yaaa ne yasağı.... herkesin cebinde dünya... komik.

Halil

"Bahs et tarih balığın çıktığı kavaktan"
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23