• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kayseri'deki 68 sanıklı darbeci FETÖ davası başladı

Yeniakit Publisher
2016-11-01 11:49:00 -
Kayseri'deki 68 sanıklı darbeci FETÖ davası başladı

Kayseri'de, darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, Hacı, Memduh ve Şükrü Boydak ve eski ÖSYM Başkanı Demir'in de aralarında yer aldığı 68 sanığın yargılanmasına başlandı.

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, iş adamları Hacı, Memduh ve Şükrü Boydak, Hamdi Kınaş ve Halit Gazezoğlu, eski ÖSYM Başkanı Ali Demir ile örgütün "il imamı" Sıtkı Baş'ın da aralarında yer aldığı 68 sanığın yargılanmasına başlandı. 

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, zanlılar Sıtkı Baş, Hacı Boydak, Memduh Boydak,Yılmaz Akansu, Hamdi Kınaş, Halit Gazezoğlu, İlhan Miraboğlu, Mehmet Yıldız, Mehmet Çetin, Necmi Somtaş, Ahmet Türkmen, Bekir Boydak, Şükrü Boydak, Mehmet Fındık, Abdurrahman Haskaraman, Ahmet Doğan, Ali Demir, Arap Ali Aksoy, Birol Çelebi, Bünyamin Aksoy, Cengizhan Bingöl, Engin Yanık, Erol Boydak, Eşref Coşar, Hacı Osman Büyükata, Hamza Çim, Hasan Basri Doğan, Haşim Emirdağı, Hüseyin Aydın, Hüseyin Alpay, Hüseyin Güngör, İbrahim Ülger, İsmail Tuna, Köksal Erdoğmuş, Mahmut Alak, Mahmut Mert, Mahmut Göncü, Mehmet Filiz, Mehmet Karakaya, Mehmet Albayrak, Mehmet Kocatürk, Mehmet İslamoğlu, Metin Gök, Metin Çiftçi, Murat Bozdağ, Mustafa Özdemir, Mustafa Ahi, Muzaffer Güner, Nurullah Sarıöz, Nurullah İlgün, Osman Hilmi Özdil, Ömer Pekşen, Ömer Geneci, Ömer Yazıcı, Salih Akay, Servet Demirel, Sinan Ekin, Şaban Çınar, Şadi Günek, Şahin Ekici, Tamer Oğuz, Yahya Karadeniz, Yunus Serin, Mustafa Boydak, Halit Bayhan, İlyas Boydak, Adem Çelik ve Erkan Yıldız, "Anayasayı ihlal, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini düşürmeye teşebbüs, silahlı terör örgütü yöneticisi ve üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik, hizmet sebebiyle emniyete suistimal, ÖSYM kanunu ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlamalarıyla yargılanıyor.

Mekanın kısıtlılığı gerekçesiyle her sanığın bir yakınının salona girmesine izin verildi. Boydak Holding yöneticileri Hacı, Memduh, Mustafa, İlyas ve Şükrü Boydak duruşma salonuna geldi. Tutuklu bazı sanıklar ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) kanalıyla duruşmaya katıldı.

Sanıklar hakkında 2014 ve 2015'te açılan çeşitli soruşturmalara ait dosyalar da bu dava çatısı altında birleştirildi. Davaya, dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da müşteki sıfatıyla müdahil oldu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23