• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Katil Esed'den haydut Trump'a görülmemiş benzetme

Yeniakit Publisher
2019-11-14 18:31:00 -
Katil Esed'den haydut Trump'a görülmemiş benzetme

Milyonlarca sivili katleden Esed, Suriye'deki petrol yataklarını 'koruma' gerekçesiyle bu ülkede kalacağını açıklayan ABD Başkanı Trump'ı Nazi rejimine benzetti.

Suriye'de milyonlarca sivili katleden Beşar Esed, çekilme kararı aldıktan sonra Suriye'deki petrol yataklarını 'koruma' gerekçesiyle bu ülkede kalacağını açıklayan ABD Başkanı Donald Trump'ı başkasının petrolüne göz diken Nazi rejimine benzetti.

Sputnik ve Rossiya 24'e konuşan Esed'e ABD'nin eylemlerinin 'siyasi haydutluk' olarak görülüp görülemeyeceği soruldu.

Esad, "Çok doğru ifade ettiniz. Bunun nedeni sadece petrolü çalmaları değil, ABD haydut gruplara dayanan bir siyasi rejim olarak inşa edilmiş bir ülke olması. ABD Başkanı, devleti temsil etmiyor, yalnızca şirketin icra direktörü, bu direktörün arkasında yönetim kurulu var, bu kurul da devletin gerçek sahipleri olan köklü Amerikan şirketlerini temsil ediyor. Yani petrol şirketlerini, silah üreticilerini, bankaları ve diğer lobileri" yanıtını verdi.

'ABD devlet değil rejim'

Bunu ABD yönetim sisteminin doğal bir sonucu olarak niteleyen Esed, zira ABD'nin bir devletten ziyade yönetimi kendi çıkarları için çalışan şirketler tarafından atanan bir rejim olduğunun savundu.

'Hitler, SSCB'ye petrol için saldırdı'

Bu bağlamda haydut ABD'yi Nazi rejimine benzeten katil Esed şöyle devam etti:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"2. Dünya Savaşı'nda Hitler'i SSCB'ye saldırmaya iten en önemli faktörlerden biri petroldü. Hatta bazıları, petrolün tek etken olduğunu ve SSCB'ye saldırmak için başka bir etkenin bulunmadığını söylüyor."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Tata Tonga

Trump katil değil mi? Irak'ta, Afganistan'dakileri kimler öldü?

mehmet

ula madem haydut niye ayağına gidiyonuz?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23