• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Katarlı ve Rus komutanlar askeri ilişkileri görüştü

Yeniakit Publisher
2019-07-17 02:28:07 -
Katarlı ve Rus komutanlar askeri ilişkileri görüştü

DOHA (AA) - Katar Deniz Kuvvetleri Komutanı Abdullah bin Hasan es-Suleyti, Rus mevkidaşı Vladimir Korolyov ile iki ülke arasındaki askeri ilişkileri görüştü.

Katar Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Suleyti, Rusya'nın St. Petersburg kentinde düzenlenen Uluslararası Denizcilik Savunma Fuarı'na katılımı kapsamında Korolyov ile bir araya geldi.

İkilinin görüşmesinde iki ülke arasındaki askeri ilişkiler ve bunların geliştirilmesi konusu ele alındı. Görüşmeye dair ayrıntılı bilgi verilmedi.

Rus medyasında geçen mayıs ayında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, ülkesinin Doha Büyükelçiliği bünyesinde askeri ataşelik makamının ihdas edilmesini öngören bir kararname imzaladığı haberleri yer almıştı.

Rusya merkezli RT Arabic televizyonu, söz konusu kararnameyi, "Moskova'nın Katar'la askeri ve teknik alandaki ilişkilerini geliştirme" niyetinin bir göstergesi olarak yorumlamıştı.

Katar ve Rusya, Ekim 2017’de, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun Doha’yı ziyareti sırasında askeri teknik iş birliği ve hava savunma alanlarında anlaşma ve mutabakat zaptı imzalamıştı.




ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23