• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kartal’da hangi konut projeleri yükseliyor ?

Yeniakit Publisher
2015-05-08 10:16:00 -
Kartal’da hangi konut projeleri yükseliyor ?

Kartal’a yatırım yapan her zaman kazanıyor.

Markalı konut ve ofis projelerinin ard arda yükseldiği ilçede firmalar, bugüne kadar 10 milyar dolara yakın yatırım yaptı. 20’nin üzerinde markalı projenin inşaatına devam edilen ilçeye hergün yeni bir inşaat firmasının tabelası asılıyor. Peki öne çıkan projeler hangileri? Mehmet Canıtatlı’nın araştırmasıyla işte cevabı:

FERYAPI - MAİ

Marmara Denizi ve Adalar manzaralı proje, Kartal metrosuna 5 dakika yürüme mesafesinde E-5 karayolu üzerinde, deniz tarafında konumlanıyor. Mai’de 1. blokta teslimlere başlandı. 2. bloklarda teslimler Eylül 2015’de olacak. Mai Residence’da 1+1 ünitelerin peşin satış fiyatı ise 316 bin liradan başlıyor.

DKY KARTAL

Toplam 220 milyon dolarlık yatırımla yükselen DKY Kartal, 331 konut ile 23 bin metrekarelik ofis alanından meydana geliyor. “Herşeyin bir tık fazlası” sloganıyla hayat bulan DKY Kartal projesinde 1,5 salon konsepti  büyük ilgi gördü. Kısa sürede yüzde 45’i satılan projede 2 oda 1,5 salon, 3 oda 1,5 salon, 4 oda 1,5 salon, 5 oda 1,5 salon ve 6 oda 1,5 salon tipi daireler yer alıyor. Fiyatlar ise 400 bin lira seviyesinden başlıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

PEGA KARTAL

EgeYapı Group’un Kartal’da inşa ettiği ve içerisinde az sayıda mağaza, home ofis ile konutların yer aldığı Pega Kartal projesinde inşaat sürecinde son 6 aya girildi. Düzenlenen son cazip kampanyada birçok aile Pega Kartal’da daire sahibi oldu.

İSTMARİNA KARTAL

Emlak Konut güvencesinde DAP Yapı imzasıyla İstanbul Kartal sahilinde yükselen İstMarina’da 1+0’dan 5+1’e farklı tiplerde 1.463 daire yer alıyor. Tüm rezidansların adalar manzarasına hakim olduğu projede hava ve deniz ulaşımındaki kolaylıkların yanı sıra hızlı tren hattının da yürüme mesafesinde olması dikkat çekiyor. Projenin kısa vadede yüzde 100, uzun vadede yüzde 300 prim yapacağı öngörülüyor. KDV oranının yüzde 1 olması da avantaj arz ediyor.

REFERANS KARTAL

Kiler GYO’nun 2015 yılı planları içinde yer alan Kartal’daki projesi için hazırlıklar devam ediyor. iki bloklu Referans Kartal projesi 2017’de tamamlanacak.

MOMENT İSTANBUL

100 milyon dolarlık yatırımla hayat bulacak olan AC Yapı imzasıyla Kartal‘da adalar manzaralı konumda hayata geçirilen Moment İstanbul projesinde bahar kampanyası devam ediyor. 74 ile 344 metrekare arasında değişen dairelerin fiyatları ise 240 bin liradan başlıyor.

METSAN NEXUS

560 milyon liralık yatırımla,36 katlı iki bina ve ortasında 19 katlı dairesel kuleden oluşan Metsan Nexus’ta inşaat süreci hızla devam ediyor. Konut, rezidans ve diğer yaşam alanlarından oluşan projede;  alışveriş merkezi, ofis, otel ve parklar yer alıyor. Metsan Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Satoğlu, dönüşüm içindeki Kartal’ı taçlandıran projenin sadece bölgenin değil, İstanbul’un en önemli buluşma noktalarından biri olacağını vurguluyor. 2016 baharında teslim edilecek projede dairelerin metrekare birim fiyatı 5 bin liradan başlıyor.

Diğer projeler

Dumankaya İnşaat’ın Maltepe- Kartal sahil yolunda denize sıfır konumda geliştirdiği en prestijli projelerinden Horizon’da yatay, geniş ve panoramik bir hayat alanı geliştirildi. Teslimleri sonbaharda yapılacak projede fiyatlar 500 bin lira seviyesinden başlayıp 2 milyon 800 bine kadar çıkıyor.

*Şua İnşaat Kartal’daki arazisi üzerinde yapacağı karma projenin fizibilite çalışmalarını tamamladı. İmar planları onaylanır onaylanmaz İstmarina’ya komşu arazide değeri 1 milyar doları bulacak dev yatırıma imza atacak.

Çukurova Gayrimenkul, Çukurova Balkon projesi için ön talep toplama sürecini başlattı.

*26 Katlı iki bloktan oluşan ve 70 milyon liralık yatırımla Gülsa İnşaat & Bay Yapı Ortak Girişimi tarafından Kartal Esentepe Mahallesi’nde inşa edilen Gökdeniz Kartal projenin Nisan 2016‘da sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor

*Dağ Mühendislik’in kule ve az katlı bloklarda oluşan projesi.

*Kırıklar İnşaat’ın Kartal 101 Residence projesinde inşaat ve satışlar devam ediyor.

* Hak Yapı’nın Pera Park bu yıl sonu teslim edeceği Perapark projesinde satışlar devam ediyor.

*Selimoğlu İnşaat’ın 20 milyon liralık yatırım değeriyle lanse ettiği Residence Eagle de yatırımcıların ilgisini gördü.

* Kartal metro istasyonuna 950 metrelik mesafede yer alan 32 katlı Mesa Kartall da, ilçenin önde gelen markalı projeleri arasında yerini aldı. Aynı şekilde her katta brüt 305,70 metrekarelik tek daireden oluşan Mesa Sahill projesi de, gayrimenkulde kalitenin Mesa Mesken imzasıyla Kartal’a taşındığı bir adres oldu.

* İş GYO’nun üçü konut, ikisi ofis üniteleri olmak üzere toplam beş blok ve butik bir alışveriş merkezinden oluşan Manzara Adalar projesinde ANT Yapı’nın ihaleyi kazanmasıyla birlikte inşaat süreci de başladı. Teslimlerin 2018 yılında yapılması planlanıyor.

*Kentsel dönüşümle yakından ilgilenen Başarır İnşaat’ın Yakacık ve Kartal’da birkaç araziyle ilgili görüşme trafiği devam ediyor. 

*Tahincioğlu da, 2016 ve 2017’de proje geliştirmek için Kartal’ı gündemine aldı.

* Bölgenin önde gelen diğer projeleri ise şunlar:  Çukurova Tower, İz Tower,  Hukukçular Sitesi, Helenium Twins, Kartal Kule, Adanus Park, Dumankaya Vizyon, Lapis Han,  Espadon Evleri, Serrapark Evleri, Okkalar – Arma Business Life.

UYARI: Bu haber kaynak gösterilmeden ve izinsiz kullanılamaz. Sitemizde yer alan haberlerimizin izinsiz yayınlanması halinde yasal haklarımızı kullanacağız.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23