• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"Kardeşlerimizle savaşmayız" diyen muhalif grup saf değiştirdi!

Yeniakit Publisher
2018-02-24 23:03:00 -
"Kardeşlerimizle savaşmayız" diyen muhalif grup saf değiştirdi!

Suriye'de tırmanarak devam eden muhalifler arasındaki çatışmalarda, 'Sukuru'ş Şam' grubuna bağlı bir grup savaşçı HTŞ'ye teslim oldu.

Suriye'de tırmanarak devam eden muhalifler arasındaki çatışmalarda, Sukuru'ş Şam grubuna bağlı bir grup savaşçı HTŞ'ye teslim oldu.

Bölgedeki kaynaklardan edinilen bilgilere göre, "Sukuru'ş Şam" isimli muhalif gruba bağlı bir grup savaşçı İdlib'in kırsalındaki Cebel Zaviye bölgesinde kendi istekleriyle Tahriru'ş Şam Heyeti'ne (HTŞ) bağlı güçlere teslim oldu.

Teslim olma haberinin ardından kısa bir süre sonra, HTŞ'ye bağlı İba Haber Ajansı, Sukuru'ş Şam savaşçılarına ait bir görüntü kaydı yayınladı. Yayınlanan iki buçuk dakikalık videoda, Sukuru'ş Şam mensupları kendi istekleriyle, çatışma yaşanmadan HTŞ'ye teslim olduklarını ifade etti.
İba Haber Ajansı tarafından yayınlanan video:

"Rejimle savaşmak için yola çıktık, kardeşlerimizle değil"

Videoda konuşan Sukuru'ş Şam savaşçısı, bu çatışmalarda "ölenin ve öldürenin de ateşe gideceğini" ifade ettikten sonra, bu yola kardeşleriyle değil, rejimle savaşmak için çıktıklarını belirtiyor.

Liderlerine seslendiler: Duyduklarımızdan farklı şeyler gördük

Konuşmasına devam eden Sukuru'ş Şam savaşçısı, grubun lideri Ebu İsa el Şeyh'e seslenerek, yaşanan çatışmalar ve gerginliğin doğru olmadığını ifade ediyor.

Sukur savaşçısı ayrıca, (HTŞ hakkında) duydukları şeylerin gördüklerinden farklı olduğunu, kendilerine Müslümanlara yakışır şekilde muamelede bulunulduğunu söylüyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Geçtiğimiz günlerde Ahraru'ş Şam ve Nureddin Zengi Hareketi'nin birleşerek "Tahrir Suriye Cephesi" kurmasının ardından, Tahriru'ş Şam ile iki grup arasında yaşanan üst düzey gerilim, yerini çatışmalara bırakmıştı.

Tahriru'ş Şam tarafından yapılan açıklamalarda, Sukuru'ş Şam grubunun da kendilerine saldırdığı belirtilmişti.

Kaynak: Mepa News

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23