• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kar geliyor 9 Şubat'ta okullar tatil mi?

Yeniakit Publisher
2015-02-08 13:33:00 -
Kar geliyor 9 Şubat'ta okullar tatil mi?

Meteoroloji hava durumu için kritik uyarıyı verdi. Bu geceden itibaren sıvcaklıklar düşüyor kar geliyor. Peki 9 Şubat pazartesi yarın okullar tatil olur mu?

Kar geliyor meteoroloji uyardı. Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı hava tüm yurdu etkisi altına alacak ve bu geceden itibaren sıcaklıklarda hissedilir derecede düşüşler yaşanacak. Doğı bölgelerde kar yağışı etkisini arttıracak. Ankara ve İstanbul'da hafta ortasına doğru kar yağışı görülecek. Yarın 15 günlük sömestr tatili bitiyor ve okullar açılıyor. Peki yarın 9 Şubat pazartesi günü okullar tatil edilir mi? Valiliklerden henüz bu konu ile ilgili bir açıklama yok.

Meteoroloji hava durumu için yeni uyarı yaptı. Yurdun büyük bölümünde etkili olan bahar havası bugün bitiyor. Sıcaklıkarda sert düşüşler görülecek. Hafta ortasına doğru sıcaklıklar daha da düşecek ve birçok bölgede kar yağışı görülecek. Özellikle İstanbul ve Ankara'da sıcaklıklar hissedilir derece düşecek. Ankara'da perşembe günü kar görülebilir. İstanbul'da ise önce yağmur sonra fırtına görülecek. Ankara, İzmir, Eskişehir, Konya, Kütahya,  Samsun, Kayseri, Bursa, Afyon, Çanakkale ve Balıkesir'de hava nasıl olacak?

BALKANLARDAN YENİ SOĞUK HAVA GELİYOR

Peki Türkiye, orta Akdeniz üzerinden gelecek alçak basınç merkezi ve yağışlı hava ile Balkanlar üzerinden gelecek soğuk havanın etkisi altına girecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye, bugün orta Akdeniz üzerinden gelecek olan alçak basınç merkezi ve yağışlı havanın, yarın bu yağışlı sisteme ilave olarak Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk havanın etkisi altına girecek. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta boyunca hissedilir derecede azalarak, mevsim normalleri civarına, Marmara ve Ege bölgeleri ile Batı Akdeniz’de normallerinin altına kadar düşeceği tahmin ediliyor.

YAĞIŞLARTÜM YURTTA ETKİLİ OLACAK?

Bugünden itibaren yarın, salı ve çarşamba günleri ülke genelinin tamamına yakınının yağışlı geçeceği, perşembe günü kuzey ve doğu bölgelerde etkili olduktan sonra, yağışların etkisini azaltacağı ancak soğuk havanın etkili olmaya devam edeceği bekleniyor. Yağışlar, karla karışık yağmur ve kar, Doğu Karadeniz kıyıları ve Akdeniz kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Rüzgarın yarın Akdeniz ile Doğu bölgelerimizde günbatısı ve lodosdan, Marmara ve Kuzey Ege’de yıldız ve poyrazdan kuvvetlenerek fırtına şeklinde eseceği, salı günü şiddetini artıracağı tahmin ediliyor.

İstanbul’da yarın yağmur şeklinde başlayacak yağış, akşam karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar, gece ise il genelinde kara dönüşecek. Kuzey yönlerden esecek kuvvetli fırtınayla birlikte salı ve çarşamba günleri kuvvetli kar yağışları meydana gelecek. Yağış, perşembeden itibaren etkisini azaltarak karla karışık yağmur şekline dönecek.

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul bugünden itibaren bahar havasından çıkıyor. Hafta başında sıcaklıklarda sert düşüler görülecek. Hava hissedilir dereceder soğuyacak. İstanbul yeni haftaya yağmur ve fırtına ile başlayacak. Sıcaklıklar 1 dereceye kadar düşecek.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU



ANKARA'YA KAR GELİYOR

Ankara'da sıcaklıklar yeni haftayla birlikte çok sert düşecek. Hafta ortasına doğru sıcaklık değerleri eksi derecelere düşecek ve yüksek ve iç kesimlerde karla karışık yağmur görülebilir. Ankara perşembe günü -3 dereceyi görecek.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU



İZMİR'E KIŞ TEKRAR GELİYOR

Son günlerde bahar havası yaşayan İzmir'e kış yeniden geliyor. Sıcaklık değerleri çok sert düşecek. İzmir yeni haftaya fırtına ve yağmurla giriyor. Hafta ortasında sıcaklıklar daha da düşecek termometreler -1 dereceyi görecek.

İZMİR -1'İ GÖRECEK 5 GÜNLÜK HAVA RAPORU



ERZURUM'DA KAR YOLLARI KAPATTI

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar ve tipi nedeniyle 403 mahalle, kom ve köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışı, tipi ve rüzgar, ulaşımda aksamalara neden oldu. Erzurum'daki kırsal kesimde yer alan 400 mahalle ve kom, Kars'ta 1, Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde ise 2 olmak üzere 403 yolla ulaşım sağlanamıyor.

Söz konusu yolların yeniden ulaşıma açılması için Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve il özel idaresi ekipleri, karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava nedeniyle Erzurum'da yol, kaldırım ve caddelerde buzlanma meydana geldi. Belediye ekipleri, kar ve buzla da mücadele ediyor.

AĞRI'DA ULAŞIM DURDU

ğrı'da kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Kentte sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı sonucu bazı yollarda ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Ağrı'da sabah saatlerinde başlayan ve etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Ağrı-İran karayolunda ulaşım güçlükle sağlanılıyor.

Trafik ekipleri kar yağışı nedeniyle sürücüleri dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıyor. Karayolları ekipleri ise yollarda tuzlama ve yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

OTOMOBİLLE AMBULANS ÇARPIŞTI

Ağrı-İran karayolu Diyadin ilçesi girişinde Hakkı Demir yönetimindeki 04 AL 881 plakalı otomobil, kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda önünde seyreden ambulansa çarptıktan sonra şarampole devrildi.

Kazada yaralanan sürücü Demir'e ilk müdahaleyi çarptığı ambulanstaki sağlık görevlileri yaptı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23