• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kandil operasyonu onlara battı! Yeni işgal hamlesi

Yeniakit Publisher
2018-06-13 09:58:00 - 2018-11-04 23:24:23
Kandil operasyonu onlara battı! Yeni işgal hamlesi

Türkiye'nin terör yuvası Kandil'e yönelik olarak başlattığı operasyon, Yunanistan’da dikkatle takip ediliyor. Bölgenin Irak sınırlarında olduğuna dikkat çekilerek, "Afrin’den sonra yeni bir işgal hamlesi" algısı oluşturulmaya çalışılıyor.

Türkiye’nin PKK terör örgütü ile mücadelesi, Yunanistan’da yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Terör bataklığını kurutacağız" parolasıyla terör yuvası Kandil Dağı’na başlatılan operasyon, Yunan basınında dikkatle izleniyor.

Yapılan haberlerde, Kandil Dağı’nın Irak sınırları içinde olduğuna dikkat çekilirken, "sınır ötesi operasyonun bir anlamda işgal olduğu" algısı empoze edilmeye çalışılıyor. "Afrin işgalinin ardından şimdi gözler Kuzey Irak’ta" ifadeleri kullanılırken, terör örgütü PKK’dan "İşçi Partisi" olarak bahsediliyor. Operasyonun "Kuzey Irak’taki Kürtler’e yönelik olduğu" yazılarak, PKK ile Kürtler’i eşleştirme hedefindeki geleneksel Yunan yaklaşımı burada da tekrarlanıyor.

PKK ATİNA’YI MESKEN TUTTU

PKK, ABD ve AB ülkeleri tarafından resmi olarak "terör örgütü" şeklinde tanımlansa da, Yunanistan başta olmak üzere Hollanda, Danimarka, İsviçre, Norveç gibi Avrupa ülkelerinde PKK’ya aleni şekilde destek veriliyor. Atina’nın merkezi Syntagma Meydanı’nda hemen hemen her hafta PKK sempatizanları miting düzenliyor. Parlamento binasının karşısında yer alan bu bölgede terör sloganları atılarak bildiriler dağıtılıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23