• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Japon iş kadınından Müslüman Türklere aile dersi: Bizde erkek evin hakimidir

Yeniakit Publisher
2019-10-13 20:20:00 - 2019-10-14 07:17:07
Japon iş kadınından Müslüman Türklere aile dersi: Bizde erkek evin hakimidir

Japonya'nın en zengin kadını Toyota ülkesindeki bir gazeteye verdiği röportajda ailenin önemine vurgu yaparak, "Biz Japon kadınları görücü usulüyle evleniriz. Evin hakimi olarak da kocalarımızı görürüz" dedi.

 Taha Emre Özdemir  yeniakit.com.tr 

Japonya'nın en zengin kadını bayan Toyota, ülkesindeki bir gazeteciye verdiği röportajda evlilik ile ilgili prensiplerini de anlattı.

"Japonya erkeklerin dünyasıdır" diyen Toyota, "Evin hâkimi onlardır. Biz kadınlar onlara en iyi hizmeti vermek için oradayız. Onları mutlu etmek, bizim kadın olarak en büyük görevimizdir." ifadelerini kullandı.

'Tek hedefimiz aile huzuru'

Tek hedeflerinin aile huzurunu bozmamak olduğunu belirten Toyota şunları söyledi:

"Evi ben idare ediyorum ama kocamın söylediği her kararı da kabul ediyorum. Aksini düşünsem bile böyle davranıyorum çünkü evin hakimi olarak onun daha mantıklı bir şekilde düşüneceğine ve karar vereceğine inanıyorum. Huzuru da kaçırmak istemediğimden onun söylediklerine uyuyorum."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Siz herhalde bizim zengin olduğumuzu, saray yavrusu evlerde oturduğumuzu sanıyorsunuz. Oysa ki benim evim çok küçük. Bir salonum, bir yemek odam, bir yatak odam, bir de misafir odam var. Hizmetçim de bir tane. Ev işlerinde yardım eder. Yemeği ise ben pişiririm."

"Japon kadınları görücü usülüyle evlenir"

"Size bir şey söyleyeceğim ve siz buna kesinlikle inanmayacaksınız: Japonya’da evlenmeler yalnız görücü usulüyle olur. Benim için parayla alınabilecek bir lüks yok. Öyle bir kavram bende hiç gelişmedi. Bana göre paranın satın alabildiği yahut alabileceği şeylerden çok bir kalbin sıcaklığı daha önemli. Bu sıcaklığı da ailemde buluyorum."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mikiforov

biz çok ah vah edeceğiz ama iş işten geçmek üzere çok hızlı bir şekilde yok oluşa doğru gidiyoruz birşeyler yapmak zorundayız ey müslümanlar gücümüzü kaybedersek toparlanmamız kolay olmaz

birisi

hakimiyet reislik de nedir hiç anlamıyorum. babam karar alınması gereken önemli durumlarda ailece oturulup bir uzlaşıya varmamızı isterdi. benim dediğim olsun hayır senin dediğin olsun ortamında yaşamak zor olsa gerek. babamı kaybettik aynı düzeni sürdürüyoruz. aile yuva budur böyle olmalıdır. aksi olduğunda herkes birbirinden kurtulmaya bakar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23